Banner 980x90

Auces novada dome ļauj CSDD būvēt elektromobiļu ātrās uzlādes staciju uz pašvaldības zemes

Jelgava, 14.febr., LETA. VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) varēs izbūvēt elektromobiļu ātrās uzlādes staciju uz pašvaldībai piederoša zemesgabala, lēmuši Auces novada domes deputāti.

Pēc CSDD pasūtījuma veiktajā pētījumā par piemērotāko uzlādes stacijas uzstādīšanai Aucē atzīta vieta stāvlaukumā Raiņa ielā 4. Stāvlaukumā paredzēts izveidot stāvvietas divām automašīnām, uzlikt attiecīgās ceļa zīmes un uzstādīt elektromobiļu ātrās uzlādes staciju. Visus darbus, kas saistīti ar elektromobiļu ātrās uzlādes stacijas izbūvi, veiks CSDD.

Domes deputāti lēma piešķirt CSDD apbūves tiesības uz Auces novada pašvaldībai piederošo zemes vienības daļu 50 kvadrātmetru platībā. Maksa par apbūves tiesībām ir 123 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Apbūves tiesību termiņš ir līdz 2027.gada 31.decembrim.

Jau ziņots, līdz 2018.gada vidum Latvijā plānots uzstādīt 70 elektromobiļu uzlādes staciju. Elektromobiļu uzlādes staciju tīkla izveidošanas projektā ir veikta izpēte par potenciālajām uzlādes staciju uzstādīšanas vietām uz TEN-T ceļiem, kā arī šo uzlādes staciju uzstādīšanas vietu un to darbības nodrošināšanai nepieciešamo elektropieslēgumu projektu izstrāde.

Pirmajā kārtā plānots uzstādīt 30 uzlādes staciju, un patlaban ir sākti šo staciju izbūves un elektropieslēgumu izveidošanas darbi. Savukārt otrajā kārtā līdz 2018.gada vidum paredzēts uzstādīt vēl 40 uzlādes staciju un 2019. un 2020.gadā kopā - vēl 80 uzlādes staciju uz reģionālajiem ceļiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)