Banner 980x90

Alus ražotāja "Tērvetes Al" apgrozījums pērn pieaudzis par 15,9%

Rīga, 9.aug., LETA. Alus ražotājs "Tērvetes Al" pagājušajā gadā strādāja ar 10,079 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 15,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 20,1% un bija 600 400 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tostarp "Tērvetes Al" ieņēmumi no alus, kvasa, ūdens u.c. pārdošanas pērn auguši par 9,1%, sasniedzot 7,308 miljonus eiro, ieņēmumi no taras pārdošanas palielinājušies par 22% un bija 3,009 miljoni eiro, bet piešķirtās atlaides samazinājušās par 33,4% - līdz 316 700 eiro.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Tērvetes Al" pērn ir saražojusi un pārdevusi vairāk nekā 6,8 miljonus litru alus.

Tāpat uzņēmuma vadība informē, ka 2016.gadā "Tērvetes Al" turpināja veikt būtiskas investīcijas darbības attīstībā, rekonstruējot ražošanas ēkas, kā arī modernizējot ražošanas tehnoloģisko procesu. Pagājušā gada otrajā pusē kompānija sāka ražot gāzētu un negāzētu dzeramo ūdeni PET pudelēs, savukārt decembrī "Tērvetes Al" sāka taras noliktavas celtniecību.

"Tā kā sabiedrība aug un attīstās, 2016.gada februārī tā ir pārstājusi būt mazā alus darītava," piebilsts vadības ziņojumā.

Šogad "Tērvetes Al" plāno tupināt iesāktos investīciju projektus, kā arī plāno sākt alus pagraba paplašināšanas projektu.

2015.gadā "Tērvetes Al" strādāja ar 8,694 miljonu eiro apgrozījumu un 751 500 eiro peļņu.

"Tērvetes Al" ir reģistrēta 2011.gadā, un tās pamatkapitāls ir 35 550 eiro. Pēc "Firmas.lv" datiem, uzņēmums pieder Ingai Paškauskai, taču tā kā kompānija ir akciju sabiedrība - tai nav Uzņēmumu reģistram jāsniedz ziņas par dalībniekiem, līdz ar to informācija par uzņēmuma īpašniekiem var neatbilst patiesībai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)