Banner 980x90

Ap desmit kilogramu smaga līdaka ir jaunais sezonas rekords Tērvetes ūdenskrātuvē

Jaunatklātās spiningošanas sezonas rekords Tērvetes ūdenskrātuvē pagaidām pieder makšķerniekam, kas izvilcis 10,2 kilogramus smagu un 112 centimetrus garu līdaku, aģentūru LETA informēja Tērvetes dabas parka Informācijas centra vadītājas vietniece Laura Zalcmane.

Šā veiksminieka vārds netiek atklāts, bet dabas parka Informācijas centra pārstāve skaidroja, ka šā gada spiningošanas sezonas sākumā jau pirmajās dienās šajā, AS "Latvijas Valsts meži" apsaimniekotajā, ūdenstilpē tika izvilktas vairākas iespaidīga izmēra līdakas, un to skaits ar katru dienu arvien turpina pieaugt. Turklāt pieaugot arī izvilkto līdaku svars.

Pagājušajā nedēļas nogalē Tērvetes ūdenskrātuvē tika fiksēts jaunās sezonas līdz šim lielākais loms - 10,2 kilogramus smaga un 112 centimetrus gara līdaka, kas laimīgajam makšķerniekam uz āķa pieķērusies, spiningojot no krasta.

Ne mazāk lieliski lomi izdodas arī, spiningojot no laivas, - šādi no Tērvetes ūdenskrātuves ūdeņiem pagājušonedēļ izmānīta astoņus kilogramus smaga un 96 centimetrus gara līdaka, informēja Zalcmane.

Šis loms ir vietējā tērvetnieka Mārtiņa Viznera lepnums, un viņš atzīst, ka ar tik lielu līdaku viņam veicies pirmoreiz, lai gan sevi varot dēvēt par pieredzējušu makšķernieku. Līdaka uzķērusies uz voblera ēsmas, skaidroja Zalcmane.

Viņa atgādināja, ka "ikviens copes entuziasts ir aicināts apliecināt savas makšķernieka prasmes arī atklātajā spiningošanas čempionātā, kas vasaras garumā norisināsies visās AS "Latvijas Valsts meži" apsaimniekotajās ūdenskrātuvēs - Kaņiera ezerā (16.maijā), Lielauces ezerā (30.maijā), Zebrus ezerā (13.jūnijā), Tērvetes ūdenskrātuvē (4.jūlijā), Gulbju ezerā (15.augustā) un noslēguma posms notiks 5.septembrī atkal Kaņiera ezerā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)