Banner 980x90

Ar ziedu paklāja veidošanu svinēs atjaunotā Dobeles Atbrīvošanas pieminekļa 20.gadadienu

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Trešdien, 21.septembrī, no plkst.10.00, tradicionāli veidojot rudens ziedu paklāju, tiks svinēta atjaunotā Dobeles Atbrīvošanas pieminekļa 20.gadadiena, aģentūru LETA informēja Dobeles pilsētas kultūras nama kultūras darba menedžere Sandra Ķiņķere.

Dobeles Atbrīvošanas piemineklis veltīts Pirmajā pasaules karā un Latvijas brīvības cīņās kritušajiem karavīriem. Tēlnieks Kārlis Zemdega Dobeles Atbrīvošanas pieminekli veidoja kā divfigūru kompozīciju, kur senlatviešu karavīrs ir tautas spēka simbols, bet tautumeita - Dzimtenes tēls - pauž garīgās skaidrības ideālu.

Pirmo reizi pieminekli svinīgi atklāja 1940.gada 9.jūnijā toreizējā Vienības laukumā. Tas bija pēdējais uzvarai un brīvībai atklātais piemineklis neatkarīgajā Latvijā. Atjaunoto pieminekli veidoja tēlniece Inta Berga un akmeņkalis Libērijs Peļņa. To atklāja 1996.gada 21.septembrī.

Tradicionāli arī šogad Dobeles pilsētas kultūras nams kopā ar Dobeles skolu un pirmsskolas izglītības iestādēm Atbrīvošanas pieminekļa 20.gadadienā veidos krāšņu rudens ziedu paklāju. Ziedu paklāja veidošana sāksies plkst.10.00, ierodoties pašiem mazākajiem - pirmsskolas izglītības iestāžu pārstāvjiem -, bet ziedu paklāju noslēgs Dobeles Valsts ģimnāzijas audzēkņi.

Kā īpašs veltījums atjaunotajam Dobeles Atbrīvošanas piemineklim tā gadadienā būs katras iestādes sagatavots sveiciens dažu minūšu garumā, pēc kura sekos kopīgs foto mirklis - fotogrāfija tiks ievietota atjaunotā pieminekļa 20.gadadienai veltītajā īpašajā apsveikumu grāmatā. Pēc tam bērni aicināti spēlēt izglītojošas spēles un doties aizraujošās aktivitātēs ar zaķi Gudruli, kā arī cienāties ar siltu tēju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)