Banner 980x90

Auces mērs Kaminskis piekritis kandidēt uz LPS priekšsēdētāja amatu

Ventspils, 7.aug., LETA. Auces novada domes priekšsēdētājs Gints Kaminskis (LZS) piekritis kandidēt uz Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdētāja amatu, aģentūrai LETA apstiprināja pats Kaminskis.

"Esmu piekritis, ka mana kandidatūra tiek izvirzīta," informēja Kaminskis, kurš paralēli Auces pašvaldības vadītāja amatam vada arī Novadu apvienību un kopš 2013.gada ir LPS priekšsēdētāja vietnieks.

Kā skaidroja Kaminskis, līdzšinējais LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis, kurš LPS vadījis vairāk nekā 23 gadus, jau paziņojis, ka uz šo amatu vairs nekandidēs. Līdz ar to LPS kongresā, kas notiks 18.augustā Alūksnē, jāievēl jauns LPS priekšsēdis. Kaminskim pašlaik neesot zināms, vai un kādi kandidāti vēl varētu tikt izvirzīti šim amatam.

"LPS uzdevums ir pārstāvēt visu pašvaldību - gan lielo pilsētu, gan novadu intereses - un atrast kompromisu. Tas ir būtiskākais šajā darbā," atzina Kaminskis, vaicāts par savu skatījumu uz LPS vadīšanu. Viņš piebilda, ka ir saņēmis personīgu atbalstu kandidēšanai un piekritis savas kandidatūras izvirzīšanai.

Kā ziņots, pašvaldību vēlēšanās Auces novadā šogad pārliecinoši uzvarējusi ilggadējā mēra Kaminska pārstāvēta Latvijas Zemnieku savienība (LZS), iegūstot 76,15% balsu. Atbilstoši informācijai pašvaldības mājaslapā Kaminskis ir Auces novada priekšsēdētājs kopš 2001.gada.

Tāpat ziņots, ka LPS priekšsēdis Jaunsleinis jau iepriekš publiski paudis, ka vairs nekandidēs uz šo amatu. LPS izveidota 1991.gadā, un Jaunsleinis savienību vada kopš 1993.gada. Pirmos trīs gadus LPS tika vadīta sabiedriskā kārtā, bet no 1996.gada LPS vadītāja amats Jaunsleinim bija kā pastāvīgs amats.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)