Banner 980x90

"Balticovo" jaunais graudu komplekss Bēnē sāks darbu augustā

Rīga, 10.jūl., LETA. Latvijā lielākā olu un olu produktu ražotāja "Balticovo" jaunais graudu pārstrādes un uzglabāšanas komplekss Auces novada Bēnē darbu sāks līdz ar šā gada graudu ražas ievākšanu - augustā, aģentūru LETA informēja kompānijā.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Vadims Vlasovs pastāstīja, ka patlaban graudu kompleksā, kuram pamatakmeni uzņēmuma ielika šā gada aprīlī, ir pabeigti 80% no visiem celtniecības darbiem. "Plānojam, ka būvniecības darbi beigsies augusta pirmajā pusē un komplekss sāks darbu līdz ar ražas laika sākumu. Ceram, ka no jaunā kompleksa ieguvēji būs Zemgales un Kurzemes graudkopji, kuriem graudu novākšanas sezonā vairs nebūs jāmēro tik tāls ceļš līdz graudu nodošanas punktiem," viņš sacīja.

"Balticovo" pārstāvji arī informēja, ka jaunajā graudu kompleksā tiks nodrošināti visi galvenie graudu apstrādes pakalpojumi, tostarp laboratorijas pakalpojumi, graudu tīrīšana, kaltēšana un uzglabāšana. Graudu kompleksā tiks pieņemti gan lopbarības kvieši, gan pārtikas kvieši divās kvalitātes grupās, kā arī mieži un rapšu sēklas. Paredzēts, ka graudkopji kompleksu varēs izmantot arī kā graudu piegādes punktu citiem Latvijas vadošajiem graudu iepircējiem.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Balticovo" jaunā graudu pārstrādes un uzglabāšanas kompleksa būvniecībā ieguldījis trīs miljonus eiro. Jaunā kompleksa kapacitāte būs 20 000 tonnu, bet graudu pieņemšanas ātrums - 300 tonnu stundā. Graudu kompleksā pastāvīgi iecerēts nodarbināt divus darbiniekus, bet ražas laikā - līdz astoņiem darbiniekiem.

Kompānijas pārstāvji arī iepriekš informēja, ka tāpat kā līdz šim darbu turpinās arī "Balticovo" esošais graudu pieņemšanas un pirmapstrādes komplekss, kas atrodas Iecavā un kura uzglabāšanas kapacitāte ir 25 000 tonnu.

"Balticovo" apgrozījums 2015.gadā bija 45,939 miljoni eiro, bet peļņa - 5,576 miljoni eiro. Savukārt uzņēmuma 2016.gada finanšu rezultāti vēl nav publiskoti.

"Balticovo" pamatdarbība ir vistu olu, olu pulvera, olu šķidrās masas, vārītu vistu olu bez čaumalas, vārītu kapātu olu ražošana un realizācija. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir BCO, kam pieder 95,42% akciju, bet pārējās akcijas pieder vairākām privātpersonām. Uzņēmums ir orientēts uz darbību Latvijas un starptautiskos tirgos, eksportējot līdz 70% no saražotās produkcijas. Patlaban Ziemeļeiropas valstu vidū "Balticovo" ir olu un olu produktu ražošanas nozares līderis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)