Banner 980x90

Dobelē rīkos karnevālu vācu tradīcijās

Jelgava, 5.febr., LETA. 17.februārī Dobelē vācu tradīcijās tiks rīkots Dzeltenā zemes suņa gada sagaidīšanas pasākums - karnevāls "Kā mani sauc?" -, aģentūru LETA informēja Dobeles vācu kultūras biedrības pārstāve Guna Vitte.

Pasākums sāksies plkst.14.30 ar masku gājienu no Dobeles domes sniegavīriem, dodoties pa Dobeles ielām un turpinoties saviesīgā sarīkojumā Dobeles Kristīgajā pamatskolā. Apmeklētāji rosināti ierasties tērpos un maskās, kas neļautu vienam otru atpazīt.

"Vēlamies ar vācu tautas tradīcijām iepazīstināt arī citas tautas un paši iepazīties ar citu tautu maskošanās tradīcijām, veicināt dažādu tautu pārstāvju iekļaušanos Latvijas sabiedrībā, piedaloties kopīgā pasākumā, iepazīstot vienam otru, stiprinot mazākumtautību biedrību savstarpējos kontaktus un apgūstot pieredzi dažādu nacionālo kultūras biedrību darbā," uzsvēra Vitte.

Dobeles Kristīgās pamatskolas telpās paredzētas gan izglītojošas, gan atraktīvas un muzikālas aktivitātes, taču netiks aizmirstas arī karnevāla tradicionālās vērtības. Varēs aplūkot arī bildes no iepriekšējiem karnevāliem, bet par pacilājošu muzikālo noskaņu rūpēsies "Valters&Co". Notiks arī masku parādē, kuras noslēgumā visizteiksmīgākā maska tiks godalgota.

Dalībniekiem būs iespēja apmeklēt trīs stāstu istabas, kurās varēs klausīties stāstus par karnevāliem Latvijā, Vācijā un citās zemēs. Pasākuma organizatori aicina arī pašus apmeklētājus aktīvi iesaistīties un izstāstīt savus interesantākos stāstus par piedzīvoto un redzēto, piedaloties karnevālos vai veidojot maskas.

Karnevālā piedalīsies Latvijas Vācu savienības, Rīgas vācu kultūras biedrības un ansambļa "Morgenrot", Dobeles vācu kultūras biedrības un ansambļa "Die Lustigen" pārstāvji. Pasākumu ar muzikāliem un deju priekšnesumiem kuplinās Kandavas tautību apvienība biedrība "Varavīksne" un Glūdas pagasta senioru deju kolektīvs "Sens tik sens".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)