Banner 980x90

Dobelē notika sabiedriskā apspriešana par lauku ceļu pārbūvi

Foto: dobele.lv
Foto: dobele.lv
Pirmdien, 15.augustā, Dobeles novada pašvaldībā notika sabiedriskā apspriešana par Dobeles novada pašvaldības ieceri prioritāšu noteikšanai lauku ceļu pārbūvē Lauku atbalsta programmas 2014. - 2020.gadam atbalsta pasākumā "Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos", pilsētas informācijas portāls Dobele24.lv uzzināja Dobeles novada pašvaldībā.

Šīs aktivitātes ietvaros atbalstīs projektus lauku ceļu pārbūvei, kas nepieciešami uzņēmējdarbības un apdzīvotības veicināšanai lauku teritorijā. Tāpēc uz tikšanos bija aicināti lauku uzņēmēji un novada iedzīvotāji, lai viņi varētu izteikt savu viedokli par projekta ieceri. Mērķa grupas ieinteresētība un atsaucība bija neliela.

Sanākušos apspriedes dalībniekus uzrunāja Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns, uzsverot, ka būtiski ir izprast šī projekta stratēģisko nozīmi, un tā ietvaros veidot vienotu ceļu tīklu visa novada attīstībai, nevis tikai pārbūvēt atsevišķu ceļu kādas vienas saimniecības vai pagasta interesēs. Svarīgi, lai katram no šiem pārbūvējamiem ceļiem būtu savienojums ar kaimiņu pagastu vai novadu. Kā atzīmēja A.Spridzāns, nav noslēpums, ka lielā lauksaimniecības tehnika un kravas atstāj būtisku ietekmi uz ceļu segumu, tāpēc svarīga ir ceļu kvalitāte – lai tie būtu izturīgi un izmantojami ilgtermiņā.

Projekta ieceri prezentēja Dobeles novada pašvaldības projektu vadītāja Kristīne Ūdre. Dobeles novada dome ir apstiprinājusi atlases kritērijus, saskaņā ar kuriem ir noteikti prioritārie lauku ceļi, kurus plānots pārbūvēt. Projektu plānots realizēt vairākās kārtās. 1. kārtā tiks pārbūvēti seši lauku ceļi:

* Bērzes pagastā: Salmiņi – Virkus muiža (0-3120 m);
* Jaunbērzes pagastā: Buķelis Ielejas (0-3430 m);
* Krimūnu pagastā: Lāčgalvas – Bištēviņi (0-2540 m);
* Annenieku pagastā: Ļuku ceļš (0-7192 m);
* Auru pagastā: Ziņģi – Ziemeļi – Āpšēni;
* Dobeles pagastā: Jaunļogas – Granti – šoseja "Dobele – Jaunbērze 3.km" (0-4700 m).

Dobeles novada pašvaldības lauku ceļu pārbūvei (pašvaldības ceļi bez cietā seguma) ir iedalīti 3,95 miljoni eiro Lauku atbalsta programmas 2014.-2020.gadam atbalsta pasākuma "Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos" ietvaros.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)