Banner 980x90

Dobelē par 3,3 miljoniem eiro labiekārtots Bērzes krasts un pārbūvēti divu ielu posmi

Rīga, 16.jūl., LETA. Ceturtdien Dobelē tiks atklāts labiekārtotais Bērzes kreisais krasts un Skolas un Upes iela, kuru labiekārtošanās un pārbūvē ieguldīti 3 332 133 eiro, aģentūru LETA informēja Dobeles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Aivis Majors.

Bērzes upes kreisā krasta labiekārtošanu veica SIA "Ceļinieks 01", izveidojot pievilcīgu ainavu Dobeles pilsētas vēsturiskajā centrā.

Būvniecības uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Dārta Zaumane pauda, ka dalība projektā tam bija vienlaikus gan uzdrīkstēšanās, gan izaicinājums, gan citāda pieredze. "Sešu mēnešu garumā tā bija unikāla iespēja piedalīties projektā, kurā apvienojas praktiskais - sakopts upes krasts, izbūvēti celiņi un laipas -, kā arī estētiskais - iegūta skaista vieta, kur pulcēties Dobeles pilsētas un novada iedzīvotājiem, uz kuru aicināt viesus. Šī būs vieta, kas paliks mantojumā nākamajām paaudzēm," uzskata būvniecības uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Dārta Zaumane.

Savukārt Skolas un Upes ielas pārbūvi nodrošināja pilnsabiedrība "ReRe Vide 1". Tās valdes priekšsēdētājs Vjačeslavs Voropajevs sacīja, ka noslēdzot būvdarbus pie Skolas un Upes ielas posmiem Dobelē, tās iedzīvotāji un viesi ir ieguvuši sakārtotu, braukšanai un gājējiem drošu ceļu.

Viņš sacīja, ka vairāk nekā 830 metru garais ielas posms ikdienā ir dzīvs maršruts, kas ved uz skolu, bērnudārziem un mūzikas skolu. "Mijoties ar blakus esošo zaļo parku un koku aleju, kā arī senajām ēkām un daudzstāvu dzīvojamām mājām, rekonstruētās ielas ar modernu infrastruktūru - autostāvvietām, gājēju pārejām, jauniem kokiem, soliņiem, atkritumu urnām, ceļa aprīkojumu, žogiem, ietvēm, jaunām pilsētās inženierkomunikācijām un apgaismojumu - iezīmē jaunu dinamiku pilsētvidē," sacīja Voropajevs.

Bērzes upes kreisā krasta labiekārtošanas projekta kopējās izmaksas ir 1 416 998 eiro. Tas guvis Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas atbalstu. Bet Skolas un Upes ielas pārbūves projekta kopējās izmaksas ir 1 915 135 eiro. Projekts finansēts no Dobeles novada pašvaldības līdzekļiem, ņemot aizņēmumu Valsts kasē.

Labiekārtotās teritorijas tiks atklātas 18.jūlijā, plkst.11, Pļavas ielā 3.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)