Banner 980x90

Dobelē viesojas ministrs Einārs Cilinskis

Piektdien, 7.martā, Dobeles novada pašvaldībā darba vizītē ieradās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis, pilsētas informācijas portālu Dobele24.lv informēja Dobeles novada pašvaldības vecākā konsultante Dzintra Matisone.

Divu stundu ilgās tikšanās laikā ar Dobeles novada domes priekšsēdētāju Andreju Spridzānu, Auces novada domes priekšsēdētāju Gintu Kaminski, Tērvetes novada domes priekšsēdētāju Daci Reiniku un citām šo pašvaldību amatpersonām ministrs noklausījās visu trīs novadu prezentācijas un pēc tam iepazīstināja pašvaldību pārstāvjus ar galvenajām ministrijas nostādnēm dažādu pašvaldībām svarīgu jautājumu risināšanā.

Sarunā ministrs akcentēja Eiropas Savienības jaunā plānošanas perioda fondu sadalījuma prognozes, ūdenssaimniecības attīstības, ēku renovācijas un siltināšanas, ielu un ceļu remontu un būvniecības jautājumus u.c. Einārs Cilinskis aicināja visu triju pašvaldību vadītājus darīt viņam zināmas tās jomas vai projektus, kuri pašvaldībām būtu paši aktuālākie.

Jautāts par to, ko ministrs grib uzlabot vai izmainīt paša pārraudzītajā nozarē un arī ministrijā, E.Cilinskis uzsvēra, ka viens no prioritārajiem jautājumiem ir Eiropas Savienības fondu sadale pašvaldībām, kā arī nepieciešamība uzlabot ministrijas un pašvaldību attiecības, ministrijai no pašvaldību uzrauga un kontroliera kļūstot arī par palīgu akūtu problēmu risināšanā.

Vizītes otrajā daļā ministrs apmeklēja Dobeles novada pašvaldības kapitālsabiedrību "Dobeles Ūdens" un notekūdeņu attīrīšanas staciju "Krīgeros", Bērzes pagastā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)