Banner 980x90

"Dobeles dzirnavnieks" investīcijas bioloģisko graudu pārstrādes ražotnes izveidē plāno atpelnīt 7-8 gadu laikā

Rīga, 21.marts, LETA. Graudu pārstrādes uzņēmums "Dobeles dzirnavnieks" investīcijas Baltijā lielākās bioloģisko graudu pilnas pārstrādes infrastruktūras izveidē plāno atpelnīt 7-8 gadu laikā, ceturtdien pēc svinīgās kapsulas ielikšanas ceremonijas aģentūrai LETA teica uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

Viņš teica, ka projektu plānots pabeigt nākamgad jūnijā, un būvniecības aprēķini liecina, ka projektā ieguldītās investīcijas tiks atpelnītas 7-8 gadu laiku. No kopējām 18 miljonu eiro investīcijām 10 miljoni eiro ir bankas finansējums, pieci miljoni eiro Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējums un atlikušie trīs miljoni eiro - uzņēmuma līdzekļi.

Kapsulas ielikšanas ceremonijā Amsils teica, ka Dobelē tiek likts pamatakmens jaunam, grandiozam un lielam investīciju projektam, kas ir lielākais investīciju projekts "Dobeles dzirnavnieks" pastāvēšanas vēsturē. Ar bioloģisko pārstrādi uzņēmums sāka nodarboties pirms trīs gadiem, un tai redz lielu potenciālu Eiropas mērogā.

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) pasākumā norādīja, ka Latvijā ļoti daudz diskutē par bioloģiskās pārtikas nozīmi. Arī ceturtdien notikušajā Latvijas Zemnieku federācijas sapulcē norisinājās diskusija par to kam, kā un par kādu cenu pārdot zemnieku saražoto.

Pēc ministra teiktā, Latvijas lauksaimnieku attīstība lielā mērā būs atkarīga no spējas pārdot produkciju tirgos. Pamatakmens ielikšana "Dobeles dzirnavnieks" bioloģisko graudu pilna cikla pārstrādes infrastruktūrā ir pamats, lai lauksaimniecības nozare būtu spējīgāka ārvalstu tirgos.

Jau vēstīts, ka "Dobeles dzirnavnieks" šīs infrastruktūras izveidē plāno ieguldīt 18 miljonus eiro.

"Dobeles dzirnavnieks" apgrozījums 2017.gadā bija 113,722 miljoni eiro, kas ir par 26,7% vairāk nekā 2016.gadā, bet "Dobeles dzirnavnieka" peļņa pieauga par 53,9% un sasniedza 4,174 miljonus eiro. Dati par uzņēmuma finanšu rezultātiem 2018.gadā vēl nav apkopoti.

"Dobeles dzirnavnieks" ir reģistrēts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 3,818 miljoni eiro. Kompānijas lielākais akcionārs ir Igaunijas "Tartu Mill". "Dobeles dzirnavnieka" galvenie darbības virzieni ir visa veida kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)