Banner 980x90

Dobeles novadā notika kampaņa "Man ir tīri zobi!"

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Otrdien, 15.septembrī, Dobelē notika kapmaņa "Man ir tīri zobi!", kas pievērsa uzmanību bērnu zobu higienai.

Lai mudinātu bērnus regulāri tīrīt zobus un rūpēties par to veselību, Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs īsteno informatīvi – izglītojošo nodarbību ciklu pirmsskolas un sākumskolas (1.-2.klases) audzēkņiem katrā Latvijas reģionā.

Auces novada bērni arī piedalījās 15.septembrī interaktīvajā nodarbībā par mutes dobuma un zobu veselību, pilsētas informācijas portāls Dobele24.lv uzzināja Auces pašvaldībā

Bērniem tika demonstrēta pareiza zobu tīrīšanas tehnika un piemēroti atraktīvi uzdevumi, demonstrēta animācijas filma "Man ir tīri zobi!", kurā bērni iepazinās ar zobiņu Baltiņu, zobu suku Čaklīti un zobugrauzi Urķi, kas noteikti viņus mudinās katru rītu un vakaru skriet pie savas zobu sukas Čaklītes, lai iztīrītu zobiņus.

Ikviens bērns pēc nodarbības dāvanā saņēma komiksu, uzlīmi ar pareizu zobu tīrīšanas algoritmu un zobu suku, savukārt pedagogam dāvanā tika metodiskais materiāls par mutes dobuma un zobu veselību. .

Kā pateicību par novadīto pasākumu, bērni lektorei uzdāvināja zīmējumus, kuros attēloti zobgrauži, zobu suka Čaklīte un zobiņš Baltītis.

Interneta vietnē http://www.tirizobi.lv ir pieejamas dažādas interaktīvas sadaļas bērniem un pusaudžiem, kurās var uzzināt pareizu zobu tīrīšanas tehniku un citus ar mutes dobuma higiēnu saistītus jautājumus.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)