Banner 980x90

Dobeles pusē vairāki pārdevēji pieķerti, pārdodam nepilngadīgajiem enerģijas dzērienus

Jelgava, 31.okt., LETA. Pārbaudot tirdzniecības vietas Dobeles apkārtnē, policisti divās no tām atklājuši enerģijas dzērienu pārdošanu nepilngadīgajiem, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece.

Reids tirdzniecības vietās veikts, lai noskaidrotu, vai nepilngadīgām personām netiek pārdots alkohols, cigaretes un enerģijas dzērieni.

Veicot kontrolpirkumus divās tirdzniecības vietās Krimūnu un Tērvetes pagastā, nepilngadīgajiem enerģija dzērienus izdevās nopirkt, skaidroja policijas pārstāve.

VP atgādina, ka par enerģijas dzērienu pārdošanu nepilngadīgajiem tiek piemērots naudas sods - pārdevējam no 140 līdz 175 eiro, bet juridiskajām personām no 350 līdz 700 eiro.

Par alkohola pārdošanu nepilngadīgām personām pārdevēji var tikt sodīti ar 280-350 eiro sodu, bet juridiskās personas - ar 700 līdz 1400 eiro sodu.

Savukārt par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nodošanu nepilngadīgā rīcībā izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 140 eiro.

Policija lūdz iedzīvotājus būt vērīgiem un nekavējoties ziņot par gadījumiem, ja tiek manīts, ka alkoholu, enerģijas dzērienus un cigaretes tirgo nepilngadīgām personām. Šādos gadījumos var zvanīt pa tālruni 110.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)