Banner 980x90

Dobeles "Tenax" triumfē handbolā

Dobele.lv
Dobele.lv

Valsts spēcīgākā handbola komanda Dobeles "Tenax" svētdien,13.septembrī, jau ceturto gadu pēc kārtas triumfēja Rīgas atklātajā čempionātā, finālā ar 27:17 (16:8) sakaujot Rīgas "Celtnieku".

Jau spēles pirmo piecu minūšu laikā "Tenax" izvirzījās vadībā ar 5:2, liekot "Celtnieka" galvenajam trenerim Arnim Butanam pieprasīt minūtes pārtraukumu. Būtiskus uzlabojumus rīdzinieku spēlē gan tas nenesa - krietni pārliecinošāk laukumā darbojās dobelnieki, kamēr "Celtnieka" handbolisti ar vārtu guvumiem izcēlās vien epizodiski. Četrarpus minūtes līdz puslaika beigām "Tenax" panāca pat +9 (15:6), bet puslaiku noslēdza ar astoņu vārtu pārsvaru – 16:8.

Arī otrā puslaika sākumā "Tenax" dominēja laukumā, pirmajā desmitminūtē veicot izrāvienu 5:1 un panākot jau 21:9 savā labā. Nākamo desmit minūšu laikā dobelnieki savu pārsvaru palielināja līdz maksimālajam atrāvienam - plus 15 (25:10). Spēles izskaņā rīdzinieki nedaudz samazināja rezultāta starpību, tomēr "Tenax" uzvara tik un tā ļoti pārliecinoša - 27:17.

Uzvarētājiem astoņus vārtus guva Nils Kreicbergs.

Rīgas čempionāta finālistiem šī bija pirmā tikšanās kopš LHF kausa finālspēles, kurā dramatiskā cīņā ar 26:25 uzvarēja "Celtnieka" handbolisti, turklāt paveica to pretinieku laukumā.

Tikmēr spēlē par trešo vietu "Jūrmalas Sports" ar 26:12 (7:6) sagrāva MSĢ/LAT-98 komandu. Uzvarētājiem ar 8/4 vārtiem atzīmējās Rolands Ivanovs.

Jau nākamajā nedēļā sāksies Latvijas čempionāts, kas šosezon ieguvis ģenerālsponsoru "SynotTip". Dalībai vīriešu virslīgas čempionātā pieteikušās astoņas komandas - čempione Dobeles "Tenax", LHF kausa ieguvēja "Celtnieks", "Jūrmalas Sports", "Ogre"/"Miandum", "Vaiņode", Ludzas "Latgols", MSĢ/LAT-98, kā arī ASK/LSPA, ko vadīs Dmitrijs Bražņikovs, kurš ir arī LSPA sieviešu komandas galvenais treneris.

Iepriekšējās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā līdz trim uzvarām "Tenax" ar 3-0 pieveica "Celtnieks"/LSPA komandu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)