Banner 980x90

Tērvetes novada pašvaldības izdevumi par 8% pārsniedz ieņēmumus

Jelgava, 12.febr., LETA. Tērvetes novada pašvaldības 2018.gada budžets pieņemts ar 8% deficītu, aģentūra LETA uzzināja novada domē.

Plānotie ieņēmumi šogad apstiprināti 5 090 220 eiro apmērā, bet izdevumi sasniedz 5 551 373 eiro, kas ir par 461 153 eiro jeb par 8% vairāk par ieņēmumiem.

2018.gadā atbilstoši Tērvetes novada investīciju plānam 2014.-2018.gadam Tērvetes novada pašvaldības budžeta līdzekļi tiks ieguldīti vairāku nozīmīgu projektu īstenošanā. Tostarp 48 400 eiro paredzēti apkures un kanalizācijas sistēmas rekonstrukcijai Augstkalnes vidusskolas internāta ēkā, vēl 122 500 eiro plānoti multifunkcionāla sporta laukuma izbūvei pie Augstkalnes vidusskolas. Tāpat pie skolas plānots izbūvēt gājēju celiņu - no pirmsskolas grupas "Zvaniņi" līdz pašai vidusskolai.

Pēc 2016.gadā izstrādātas tehniskās dokumentācijas plānots veikt Tērvetes kultūras nama un administratīvās ēkas "Zelmeņi" siltināšanas otro kārtu, kas izmaksās 185 266 eiro. Domē skaidro, ka ēka ir multifunkcionāla un sabiedriski nozīmīga, jo tajā atrodas Tērvetes novada kultūras nams, bibliotēka, Tērvetes novada pašvaldības administrācija, pasts un veikals.

Annas Brigaderes pamatskolas klašu remontiem ieplānoti 6000 eiro, interaktīvās tāfeles un datoru iegādei - 3200 eiro -, inventāram un tautas tērpiem vēl 3200 eiro.

Lai sniegtu atbalstu nevalstisko organizāciju darbībai un iedzīvotāju iniciatīvām, Tērvetes novada domes projektu konkursam "Mēs - Tērvetes novadam" 2018.gada budžetā ieplānoti 5000 eiro.

Īstenojot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai fonda atbalstīto projektu, plānots īstenot gājēju ceļa un stāvlaukuma atjaunošanu Tērvetes kapos. Darbu gaitā plānots izbūvēt gājēju ceļa segumu, kombinējot vecinātus skalotā bruģa akmeņus un akmeņus no demontētā vecā bruģa. Tiks izbūvētas ūdens notekas gar gājēju ceļu un atjaunots stāvlaukuma grants segums, kā arī pie stāvlaukuma izvietots informatīvs stends par Tērvetes kapu vēsturi, Kalnamuižas baznīcu un Pālēnu kapliču. Projekta plānotā kopsumma ir 38 000 eiro.

Tāpat plānots, ka ar Eiropas Savienības līdzekļu izmantošanu tiks pārbūvēti ceļu Dūņu trīņi-Lakstīgalas un Stūrīši-Mednieki posi, kā arī izbūvēta jauna, atsevišķa piebrauktuve no valsts auto ceļa Bauska-Dobele gar pirmsskolas izglītības grupu "Sprīdītis" uz "Agrofirma Tērvete" biroju. Paredzamās būvdarbu kopējās izmaksas ir 400 000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)