Banner 980x90

Gudra maināmo paklāju izvietošana – atslēga perfektai telpu tīrībai

Foto: Berendsen.lv
Foto: Berendsen.lv
Vai esat domājuši par to, kas nepieciešams, lai uzņēmuma telpās būtu patīkami uzturēties gan apmeklētājiem, gan darbiniekiem? Labs apgaismojums, ergonomisks mēbeļu izvietojums, gaumīgs interjers – tas ir svarīgi, taču viens faktors ir noteicošs – telpu tīrība. Netīrumi vienmēr ir pamanāmi, tāpēc par higiēnas līmeni iekštelpās ir vērts parūpēties savlaicīgi. Maināmie paklāji ir vienkāršs un efektīvs veids, kā aizturēt lielāku netīrumu daļu un saglabāt biroja vai veikala grīdas tīras ilgu laiku. Turpiniet lasīt un uzziniet, kādi ir maināmo paklāju veidi un kā izvietot dažādus paklājus, lai aizturētu līdz pat 70 % netīrumu!

Maināmie paklāji lietošanai laukā: spēcīga barjera raupjiem netīrumiem
Pilsētas ielas nemēdz būt perfekti tīras – ikvienai sezonai ir savs raksturīgs netīrumu komplekts. Ūdens, sniegs, rudens dubļi, vasaras putekļi – tas viss tiek pārnēsāts ar apavu zolēm. Iekštelpās tiek ienesti arī raupjie gruži, kas klāj pilsētas ielas remontdarbu laikā. Netīrumi ne tikai ietekmē higiēnas līmeni telpās, bet arī kaitē grīdu segumam. Lai izvairītos no dārgas un ilgstošas uzkopšanas un grīdu remonta, aprīkojiet savas telpas ar kvalitatīvu paklāju pie ieejas.

4 labas maināmā paklāja pazīmes
Ikviena uzņēmuma ieejas zonā uzkrājas netīrumi, taču, noliekot pie ieejas atbilstošu paklāju, var aizturēt gan slapjos, gan sausos netīrumus. Maināmais paklājs pie ieejas ir pirmais šķērslis dubļu nokļūšanai iekštelpās, tāpēc tam jābūt gana izturīgam un efektīvam. Kvalitatīvi maināmie paklāji:
• iztur gan augstas, gan zemas gaisa temperatūras un var tikt izmantoti katru dienu, neatkarīgi no sezonas un laikapstākļiem;
• ir ar rievotu protektoru, kas noberž visu veidu netīrumus daudz efektīvāk nekā parasts paklājs ar vienmērīgu tekstūru;
• neplaisā, nezaudē savas īpašības un stabili turas uz grīdas virsmas neslīdošās pamatnes dēļ;
• ir ar vanniņveida padziļinājumu, kur tiek savākti slapjie netīrumi. Efektīvs maināmais paklājs spēj uzsūkt daudz vairāk, nekā tas sver, tāpēc paklājiem ir ilgs izmantošanas laiks.

Paklāja īpašības ir atkarīgas no ražošanā izmantotā materiāla. Turpiniet lasīt, lai uzzinātu, kādi maināmie paklāji vislabāk tiek galā ar netīrumiem!

Materiālam ir nozīme
Foto: Berendsen.lvFoto: Berendsen.lv


Efektīvākie maināmie paklāji tiek ražoti no augstvērtīgas nitrila gumijas. Salīdzinājumā ar parastu gumiju šis materiāls ir daudz izturīgāks un saglabā savas īpašības jebkuros laikapstākļos. Ziemas laikapstākļos īpaši piemēroti un efektīvi ir mikrošķiedras un kokvilnas paklāji ar nitrila gumijas pamatni. 

Ko darīt, ja paklāju nav iespējams nolikt ārpus telpām vai ja cilvēku plūsma ir tik liela, ka viens paklājs nespēj absorbēt visu netīrumu apjomu? Risinājums – papildu paklājs vējtverī!

Paklāji vējtverī: papildu iekštelpu aizsardzība
Daudzās iestāžu un uzņēmumu telpās starp ieejas durvīm un iekštelpām atrodas vējtveris. Tas pilda ne tikai siltināšanas, bet arī higiēnas funkcijas, jo vējtveris palīdz būtiski samazināt ielas netīrumu apjomu telpās. Taču to iespējams panākt tikai tad, ja vējtverī ir izvietots specializēts ieejas paklājs, kas noberž netīrumus no apmeklētāju apavu zolēm. 

Ja pie ieejas durvīm atrodas āra gumijas paklājs, tad vējtverī var nolikt mīkstāku paklāju, kura galvenā funkcija būs aizturēt netīrumu paliekas. Bet, ja dažādu iemeslu dēļ nav iespējams izvietot maināmo paklāju jau laukā pie ieejas, tad paklājs vējtverī būs pirmā un nopietnākā barjera netīrumiem. Šajā situācijā vējtveri labāk aprīkot ar ieejas paklāju no stiprinātās gumijas, jo šis materiāls aiztur visu veidu netīrumus visefektīvāk. Nozīme ir arī paklāju izmēriem – lai aizturētu līdz pat 95% netīrumiem, Jums būs nepieciešams 7 metru garš paklājs. Kombinējot vidējā izmēra paklājus pie ieejas un vējtverī, iespējams panākt lielisku rezultātu un izcilu tīrības līmeni.

Vai maināmais paklājs vējtverī ir obligāts nosacījums higiēnas uzturēšanai?
Paklājs vējtverī ir ieteicams risinājums, un ne katrā iestādē tas ir nepieciešams. Šādu paklāju ieteicams izmantot:
• uzņēmuma telpās ar īpaši lielu cilvēku plūsmu, piemēram, tirdzniecības centros, valsts iestādēs, lielās bankas filiālēs u.tml.;
• nelabvēlīgos laikapstākļos, puteņu, lietavu laikā;
• nestandarta situācijā, piemēram, ja ir uzsākts ielas remonts un paklājs laukā pie ieejas netiek galā ar visiem celtniecības gružiem, kas tiek ienesti iekštelpās.

Paklājs laukā un paklājs vējtverī aiztur gandrīz visus ielas netīrumus, taču ir iespējams panākt ideālu tīrības līmeni, izmantojot vēl vienu paklāju veidu. Par to uzzināsiet vairāk raksta nākamajā daļā!

Maināmie paklāji iekštelpās: perfekta tīrība neatkarīgi no laikapstākļiem
Foto: Berendsen.lvFoto: Berendsen.lv
Maināmais paklājs vestibilā ir noslēdzošais posms ceļā uz nevainojamu iekštelpu tīrību. Šādi maināmie paklāji aiztur pēdējās netīrumu paliekas un lieliski novērš mitrus apavu nospiedumus uz grīdas. 

Maināmie paklāji vestibilā var pildīt ne tikai higiēnisko, bet arī estētisko funkciju. Paklāju izskats bieži tiek pielāgots interjeram un uzņēmuma vizuālajai identitātei. Šim nolūkam kalpo:
dizaina paklāji – pateicoties mūsdienīgām drukas tehnoloģijām, uz paklāja iespējams izvietot gandrīz jebkuru attēlu. Dizaina maināmie paklāji ir uzņēmuma komunikācijas daļa – ar paklāja palīdzību var pastāstīt apmeklētājiem par uzņēmuma vēsturi, mērķi, sasniegumiem, vai vienkārši uzlabot garastāvokli ar jautru un spilgtu attēlu;
logo paklāji – gaumīgi izvietots uzņēmuma logo uz paklāja ir vidusceļš starp dizaina un parastu paklāju. Šāds paklājs var būt īpaši piemērots bankām, valsts iestādēm un citiem uzņēmumiem, kas ietur nopietnu vizuālo tēlu arī interjerā; 
krāsaini paklāji – spilgts vienkrāsains paklājs bez attēliem labi izskatīsies gan birojā, gan radošā darbnīcā vai modernā kafejnīcā. Paklājs var būt ideāli pieskaņots kopējam telpu dizainam vai kontrastēt ar citām interjera krāsām – viss atkarīgs no Jūsu vēlmēm.

Iekštelpu maināmie paklāji tiek ražoti no dažādiem materiāliem, bet visizturīgākie ir:
kokvilna – vidējā izmēra kokvilnas paklājs spēj uzsūkt aptuveni 4–5 litrus ūdens un ir īpaši piemērots izmantošanai rudenī un ziemā;
neilons – ideāli piemērots sauso netīrumu savākšanai, taču labi tiek galā arī ar ūdeni un sniegu, kas paliek uz apavu zolēm;
mikrošķiedra – šis materiāls apvieno labākās kokvilnas un neilona paklāju īpašības, lieliski absorbējot visu veidu netīrumus.

Salīdzinājumā ar vienkāršu paklāju specializēti maināmie paklāji iekštelpām ir izturīgāki, labāk aiztur netīrumus un kalpo daudz ilgāk. Paklājiem ir gumijas pamatne, kas novērš slīdēšanu. Neaizmirstiet, ka paklājus iekštelpās var izvietot ne tikai pie ieejas durvīm, bet arī citviet, kur ir paaugstināts mitruma līmenis. Riska zonas ir labierīcības, biroja virtuve, kafijas automāts, izlietne – izvietojot tur paklāju, Jūs pasargāsiet biroja grīdas no ūdens un neļausiet baktērijām un mikrobiem izplatīties pa visu telpu.

Noskaidrojiet, cik maināmo paklāju ir nepieciešams Jums!
Foto: Berendsen.lvFoto: Berendsen.lv
Vai vērts aprīkot uzņēmumu ar trīs maināmajiem paklājiem pie ieejas vai tomēr pietiks ar vienu? Tas ir atkarīgs no diviem faktoriem:
• apmeklētāju skaita;
• uzņēmuma telpu atrašanās vietas.

Pirms paklāja pasūtīšanas, izvērtējiet, cik daudz cilvēku regulāri apmeklē Jūsu uzņēmumu. Iestādēs ar lielu cilvēku plūsmu vērts izvietot vismaz divus paklājus, piemēram, abās pusēs no ieejas durvīm. Tā kā nav iespējams kontrolēt, cik rūpīgi apmeklētāji noslauka kājas, labāk nodrošiniet papildu aizsardzību pret netīrumiem. Laba kombinācija ir gumijas paklājs, ko izvieto laukā pie ieejas, un neilona, kokvilnas vai mikrošķiedras paklājs iekštelpās, blakus ieejas durvīm.

Nozīme ir arī tam, kur atrodas Jūsu telpas. Ieejas no ielas vienmēr nozīmē lielu netīrumu apjomu, īpaši rudenī un ziemā. Pat tad, ja biroju ikdienā apmeklē neliels cilvēku daudzums, vērts aprīkot to ar diviem paklājiem. Bet, ja Jūs īrējat uzņēmuma telpas tirdzniecības centrā, arī viens ieejas paklājs ir pietiekami efektīvs. Šajā gadījumā apmeklētāji neienes uz apavu zolēm visus ielas netīrumus, jo mūsdienās ikviens liels tirdzniecības centrs ir aprīkots ar lieliem ieejas paklājiem laukā un vējtveros. Vidējā izmērā mikrošķiedras, neilona un arī kokvilnas paklājs lieliski aizturēs netīrumus un saglabās Jūsu telpu tīrību.

Lai panāktu maksimālo higiēnas līmeni, vienlaikus nepārmaksājot par nevajadzīgiem paklājiem, konsultējieties ar telpu tīrības speciālistiem. Raksta noslēgumā uzzināsiet, kur meklēt efektīvus higiēnas risinājumus uzņēmuma telpām!

"Berendsen" maināmie paklāji uzņēmumiem un valsts iestādēm
Lai veiksmīgi tiktu galā ar visu veidu netīrumiem, izvēlieties maināmos paklājus no kvalitatīviem materiāliem. Latvijā tādus piedāvā "Berendsen" – uzņēmums, kas ne tikai pārdod paklājus un citas higiēnas preces, bet arī pilnveido ražošanas tehnoloģijas. Pateicoties tam, maināmie paklāji ir ne tikai efektīvi, bet arī draudzīgi apkārtējai videi.

Uzticiet rūpes par telpu higiēnu profesionāļiem
"Berendsen" maināmie paklāji ir vienlīdz efektīvi ikvienā sezonā, tie ir ražoti no izturīgiem materiāliem un piemēroti izmantošanai gan iekštelpās, gan laukā. "Berendsen" maināmie paklāji no kokvilnas, neilona vai mikrošķiedras aizturēs visu veidu netīrumus un nodrošinās patīkamu vidi Jūsu klientiem un darbiniekiem. Papildu plašajam preču klāstam "Berendsen" piedāvā pilnu paklāju servisu, kurā ietilpst:
• paklāja ražošana, piegāde un uzklāšana;
• regulāra netīra paklāja nomaiņa uz tīru;
• paklāja kvalitātes pārbaude;
• paklāja profesionāla tīrīšana ar profesionāliem tīrīšanas līdzekļiem.

Visu informāciju par paklāju pasūtīšanu un izmantošanu atradīsiet uzņēmuma mājaslapā www.berendsen.lv. Ienāciet un uzziniet, kādi "Berendsen" maināmie paklāji ir vispiemērotākie Jūsu vajadzībām!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)