Banner 980x90

Janvāra sākumā notiks patriotisks pasākums "Dobeles brīvības aplis"

Jelgava, 28.dec., LETA. 6.janvārī Dobelē notiks patriotiskās noskaņās ieturēts pasākums "Dobeles brīvības aplis", kas ir daļa no "Latvijas goda apļa", aģentūru LETA informēja Dobeles kultūras nama pasākumu producents Rihards Gāle.

Dienas garumā no plkst.11 līdz 16.30 mazie un lielie Dobeles viesi aicināti apmeklēt trīs vietas uz Dobeles centrālā ceļa - Brīvības ielas. Pirmā no viesošanās vietām būs informatīvais ceļvedis Dobeles novada domes laukumā, kur būs iespēja saņemt informāciju un karti ar pilsētā svarīgiem apskates objektiem, kurus varēs apraudzīt kopā ar Dobeles saimniekiem - lielajiem sniegavīriem. Otrā apskates vieta būs Māras istaba Dobeles novada centrālajā bibliotēkā, kur varēs redzēt Dobeles un novada amatnieku, ražotāju un mākslinieku izstādi, kā arī izbaudīt dzejnieces Ineses Zanderes radošo darbnīcu. Trešā viesošanās vieta būs Goda zāle Dobeles novadpētniecības muzejā, kur varēs iepazīties ar Dobeles Atbrīvošanas pieminekļa, Dobeles pilsētas un novada vēsturi.

Ar tumsas iestāšanos sāksies pasākuma centrālais notikums. Plkst.16.30 pie novada domes notiks svētku uzrunas, kurās Goda saimnieki - novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns (ZZS), dzejniece Inese Zandere un Zemessardzes 51.kājnieku bataljons - sagaidīs Goda viesus - aizsardzības ministru Raimondu Bergmani (ZZS) un Nacionālo bruņoto spēku orķestri, sveicot Dobeles novadu Latvijas simtgadē. Pēc uzrunām plkst.16.50 bruņoto spēku Štāba orķestris un kājnieku bataljons dosies pa Brīvības ielu uz Dobeles Atbrīvošanas pieminekli. Šajā gājienā aicināti doties visi Dobeles novada iedzīvotāji un viesi ar saviem starmešiem, lai izgaismotu Brīvības ceļu.

Pasākuma kulminācija, Gaismas aplis, notiks plkst.17, kad Dobeles Atbrīvošanas piemineklis iemirdzēsies krāsainā gaismu uzvedumā un ar dejas, mūzikas un gaismas palīdzību atklās Latvijas brīvības stāstu. Līdz plkst.19 pie Dobeles Atbrīvošanas pieminekļa, Spēka staru apmirdzēti, viesi varēs apskatīt bruņoto spēku tehniku un baudīt jaunatklāto Dobeles gaismas instalāciju.

"Dobeles novada dome aicina pasākuma viesus ģērbties silti, patriotiski un ierasties ar saviem gaismas ķermeņiem - lukturīšiem, mobilo telefonu gaismiņām, LED lampiņām, lai Brīvības ceļā un Gaismas aplī ikviens varētu iemirdzēties sarkanbaltsarkani par godu Latvijas lielākajai vērtībai - brīvībai -," aicināja Gāle.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)