Banner 980x90

Jaunā Dobeles koncertzāle nosaukta Krievijas Revīzijas palātas vadītāja Kudrina mātes Zintas vārdā

Rīga, 20.jūn., LETA. Jaunā Dobeles Mūzikas skolas koncertzāle nosaukta Krievijas Revīzijas palātas vadītāja Alekseja Kudrina mātes Zintas vārdā, aģentūra LETA uzzināja Pētera Avena labdarības fondā "Paaudze".

Dobeles Mūzikas skolas renovācija un jaunās koncertzāles izbūve ir bijušā dobelnieka, Krievijas Revīzijas palātas vadītāja un bijušā kaimiņzemes finanšu ministra Kudrina dāvana savai dzimtajai pilsētai, kurā joprojām dzīvo viņa radu saime.

"Kad atbraucu uz Dobeli, mani radinieki, dobelnieki, parādīja skolu, tā sen nebija remontēta, un man kļuva skumji. Radās vēlme palīdzēt. Runājām, ka varētu veikt nelielu remontu, tualetes salabot un vēl šo to. Pamazām dzima daudz nopietnāks projekts, un, lai to īstenotu, nācās vērsties pie turīgiem mecenātiem, arī Avena fondā, un kopīgiem spēkiem savācām līdzekļus skolas remontam," stāstījis Kudrins.

Mūzikas skolas renovācijā un koncertzāles "Zinta" celtniecībā ieguldīti vairāk nekā četri miljoni eiro mecenātu līdzekļu, kā arī Dobeles pašvaldības un Eiropas fondu līdzfinansējums turpat divi miljoni eiro.

Projekta īstenošanas gaitā ir izremontēta un restaurēta esošā mūzikas skola, kurai piebūvēta jauna ēka ar mācību klasēm un lielu koncertzāli. Kopējais ēkas apjoms ir ap 2500 kvadrātmetriem. Pateicoties mecenātu atbalstam, ir iepirkts nepieciešamais aprīkojums klasēm un citām telpām, "Steinway" flīģelis koncertzālei, kā arī jauni instrumenti, tai skaitā vairākas klavieres. Renovācijas laikā saglabāti un restaurēti visi vēsturiskie elementi, tai skaitā koncertzāles unikālie, autentiskie koka paneļi, kas izgatavoti 20.gadsimta 30.gados.

Jau vēstīts, ka Kudrinam par ieguldījumu Dobeles Mūzikas skolas rekonstrukcijā un sabiedrisko aktivitāti pasniegts Dobeles novada pašvaldības augstākais apbalvojums - Goda zīme. Apbalvojumam Kudrinu esot virzījusi pilsētas politiskā vadība, pieteikumu izskatīja pašvaldības apbalvošanas komisija, bet vēlāk apstiprināja dome.

Projekta autoruzraudzības uzņēmuma SIA "Mark arhitekti" mājaslapā norādīts, ka Dobeles Mūzikas skolas rekonstrukcijas projekta mērķis ir radīt jaunu kultūras un izglītības satekpunktu Dobeles novadā, kā arī veicināt visiem pieejamas un radošas kultūrtelpas aktivizēšanos, integrējot kultūrvēsturiskās un ainaviskās vērtības. Maksimāli respektējot esošo ēku, plānots iegūt laikmetīgu un mūsdienu prasībām atbilstošu interešu izglītības iestādi.

Būvdarbu veicējs ir SIA "Specializētā celtniecības–montāžas sabiedrība "Dzirnakmens", autoruzraudzību nodrošina "Mark arhitekti", bet būvuzraudzību - SIA "Cerkazi–G".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)