Banner 980x90

Kārļa Ulmaņa piemiņas muzeja "Pikšas" apkārtnē radīts velomaršruts Zemgales līdzenumu iepazīšanai

Rīga, 5.apr., LETA. Kārļa Ulmaņa piemiņas muzeja "Pikšas" apkārtnē radīts velomaršruts Zemgales līdzenumu un kultūrvēsturiskā mantojuma iepazīšanai, aģentūru LETA informēja Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras pārstāvis Jānis Mergups-Kutraitis.

Velomaršruts izveidots Dobeles apkārtnē, lai jaunās tūrisma sezonas laikā aktīvās atpūtas cienītāji un tūristi ar velosipēdiem varētu apceļot Kārļa Ulmaņa dzimto pusi, iepazīt Zemgales lauku sētas un vēsturiskas vietas. Maršrutam raksturīga Zemgales ainava ar ziedošajiem rapšiem un labības druvām. Savukārt Kārļa Ulmaņa piemiņas muzeja "Pikšas" apkārtnē velobraucēji varēs baudīt sakopto vidi ar tuvumā esošo dīķi, līdzenajiem laukiem un ziedu pļavām.

Ar velomaršrutu iespējams iepazīties Zemgales Tūrisma asociācijas mājaslapā. Savukārt par papildu velomaršrutiem atbilstoši katra vēlmēm, fiziskajai sagatavotībai un iespējām, var interesēties Kārļa Ulmaņa piemiņas muzejā "Pikšas".

Sagaidot jauno tūrisma sezonu, Zemgales Tūrisma asociācija ir sagatavojusi velomaršrutu karti visiem velo entuziastiem un interesentiem, kuras mērķis ir informēt sabiedrību par dažādām, ar velo attīstību saistītām, aktivitātēm un veicināt izpratni par velo kultūru Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)