Banner 980x90

Kredītspeciālista Vivus.lv ieteikumi, kā ikdienā ietaupīt naudu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Vai Tu ikdienā seko līdzi saviem izdevumiem? Vai veido iekrājumus, kas paredzēti situācijām, kad notiek kas negaidīts, piemēram, saplīst veļas mašīna vai portatīvais dators? Tēriņu plānošana var palīdzēt Tev ne tikai iekrāt naudu, bet arī samazināt izdevumus. Uzzini, kādus ieteikumus sniedz Vivus.lv kredītspeciālisti, lai Tavi tēriņi būtu samēroti ar ienākumiem!

Nosacījums nr. 1 – rūpīga plānošana
Vivus.lv kredītspeciālisti ir pārliecināti, ka visa pamatā ir budžeta plānošana, kas nozīmē to, ka mēneša sākumā Tev ir jāsaprot, cik daudz naudas vari veltīt dažādām pozīcijām, piemēram:
- maksājumiem par dzīvokli (īre, komunālie rēķini);
- transporta izdevumi (sabiedriskā transporta braukšanas biļetes, degviela);
- rēķini (internets, mobilais telefons);
- pārtika;
- izklaide, apģērbs u.c.

Sarēķinot, cik daudz naudas Tev jāatliek primārajiem izdevumiem, kuru apmaksa gaidīt nevar, Tu sapratīsi, cik daudz vari tērēt savam priekam – jauna apavu pāra iegādei, teātra apmeklējumam u.tml.

Nauda neparedzētiem izdevumiem
Vai kaut reizi esi padomājis arī par konkrētas naudas summas atlikšanu iepriekš neparedzētiem tēriņiem? Tu taču nevari paredzēt brīdi, kad iesāpēsies zobs un vajadzēs apmeklēt zobārstu vai arī saaukstēsies un ārsts izrakstīs medikamentus, vai ne? Vivus.lv  iesaka atlikt konkrētu naudas summu šādiem tēriņiem jau tajā dienā, kad saņem ienākumus. Ja tomēr neplānoti tēriņi neradīsies, atliktā nauda kalpos kā uzkrājumi lielākam un nozīmīgākam pirkumu, ko plāno jau vairākus mēnešus.

Četri Vivus.lv padomi izdevīgākiem pirkumiem
Lai ietaupītu naudu ne tikai ikdienā, bet arī veicot lielākus pirkumus, Vivus.lv speciālisti iesaka izpētīt:
- klientu lojalitātes kartes – ar tām iespējams iegūt atlaides precēm un pakalpojumiem, saņemt kādu bonusu vai daļu no iztērētās naudas, kā arī veidot uzkrājumus, ar kuriem veikalā varēsi norēķināties nākamajā iepirkšanās reizē;
- interneta veikalu piedāvājumu – tajos ne tikai pieejamas atlaides un izdevīgi preču piegādes nosacījumi, bet bieži vien cena ir lētāka. Kāpēc? Jo interneta veikaliem nav vajadzības uzturēt lokālo veikalu, tādējādi samazinot izdevumus par telpu uzturēšanu;
- atlaižu avīzes – parasti tās uzreiz no pastkastītes nonāk atkritumu tvertnē, tomēr, aplūkojot vairāku veikalu akcijas, vari salīdzināt, kurā veikalā nepieciešamā prece ir vislētākā;
- kuponus un citas akcijas – šāda informācija bieži vien ir pieejama uzņēmumu mājaslapā vai sociālo tīklu profilos.

Vivus.lv kredītspeciālisti iesaka rūpīgi attiekties pret saviem tēriņiem, jo tas ietekmē Tavu labklājības līmeni. Pirms veic spontānus pirkumus, labāk apdomā, vai tiešām bez tā nevari iztikt!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)