Banner 980x90

Krimūnu pagastā ar inovatīvu kokapstrādes tehnoloģiju izmantošanu tapusi dabīga koka estrāde

Jelgava, 26.jūl., LETA. 28.jūlijā plkst.19 Dobeles novada Krimūnu pagastā tiks atklāta jauna brīvdabas estrāde, kas uzbūvēta no liekti līmēta koka konstrukciju elementiem un apvieno sevī pagātnes un nākotnes vērtības - romantisku retro dizainu ar modernu un inovatīvu kokapstrādes tehnoloģiju pielietojumu -, aģentūru LETA informēja SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate" sabiedrisko attiecību un mārketinga vadītājs Jānis Stundiņš.

Brīvdabas estrādes izbūves pasūtītājs ir Dobeles novada pašvaldība, un faktiskais būvdarbu veicējs bija SIA "Igate Būve", kas ar lētāko līgumcenu uzvarēja iepirkumā "Brīvdabas estrādes izbūve Krimūnu pagastā, Dobeles novadā". Līgumcena bija 97 469 eiro, un tās izbūve ir saistīta ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansētu projektu.

Lai uzbūvētu neparastas konstrukcijas estrādi, tās detaļu izstrādē piedalījies lielizmēra koksnes konstrukciju zinātniskās pētniecības centrs SIA "IKTK". SIA "Igate Būve" pārstāvis un Krimūnu estrādes būvniecības vadītājs Jānis Kuļikovskis pastāstīja, ka šāda veida koka konstrukciju projekts Latvijas būvniecībā ir unikāls, un tā realizācija nebūtu iespējama bez rūpniecisko pētījumu centra SIA "IKTK" risinājumiem.

Būvnieks iesaka šo estrādi apmeklēt arī citu novadu un pagastu vadītājiem, kultūras un sabiedriskās dzīves organizatoriem, jo tā demonstrē lielisku, vienlaikus tradicionālu un modernu, kā arī tehnoloģiski inovatīvu risinājumu.

"Būtiski arī tas, ka, ņemot vērā citviet pagastos izbūvēto estrāžu izmaksas, tās bijušas ap 150 līdz 200 tūkstošu eiro vai vairāk, savukārt šāda estrāde izmaksu ziņā ir racionālāka izvēle. Tas ir atjautīgs un laikmetīgs risinājums mazāk apdzīvotai vietai, kur nav nepieciešamības pēc milzīgas "gadsimta būves"," secināja Kuļikovskis.

Jaunās Krimūnu pagasta brīvdabas estrādes atklāšanas pasākumu Dobeles novada pašvaldība rīkos piektdien, 28.jūlijā, plkst.19, kad iecerēts iepriecināt arī vietējos iedzīvotājus un novadniekus. Plānots, ka atklāšanā piedalīsies novada un pagasta vadības pārstāvji, būvnieki un citi.

Iepriekš SIA "IKTK" tapušas daudzas konstrukcijas neparastajam koka gājēju tiltam, kas tika uzbūvēts Tērvetes dabas parka teritorijā virs autoceļa Bauska-Dobele. 87 metrus garais koka tilts 2015.gadā saņēma Latvijas būvniecības Gada balvu. Tilts savieno Tērvetes dabas parka administratīvo ēku ar stāvlaukumu otrpus šosejai, un pats par sevi kalpo kā tūrisma objekts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)