Banner 980x90

Latvijas handbolisti Dobelē uzsāks ceļu pretī pasaules čempionāta finālturnīram

Trešdien, 4.novembrī, plkst.19.15 Dobelē ar spēli pret Grieķijas valstsvienību startu 2017.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā uzsāks Latvijas vīriešu handbola izlase. 

Latvijas handbolisti spēlē 3.kvalifikācijas grupā, kur sacentīsies ar Grieķijas, Ukrainas un Kipras valstsvienībām. Pret Grieķiju Latvija sāks turnīru, bet četras dienas vēlāk izbraukumā pret Ukrainu turpinās.

Pirmās divas kvalifikācijas turnīra spēles notiks novembra sākumā, atlikušās četras – 2016.gada janvārī. Katras apakšgrupas uzvarētāja kvalificēsies "play off" kārtai, kas notiks nākamā gada jūnijā. Uzvarot izslēgšanas spēlēs (uzvarētājs tiek noteikts divu spēļu summā) komanda iekļūs pasaules čempionātā, kas 2017.gada janvārī notiks Francijā.

Pirmajām spēlēm treneris Uģis Vikštrems nosauca 18 spēlētājus, tostarp sastāvā iekļauti arī pieci Latvijas čempionu Dobeles "Tenax" spēlētāji – Oskars Arājs, Nils Kreicbergs, Toms Lielais (attēlā), Andis Ērmanis un Egils Politers. Nāksies iztikt bez Ģirta Lilienfelda, Edgara Kukšas, Elvija Borodovska (visiem savainojumi) un Evara Klešnika. Otrdienas treniņā nopietnu savainojumu guva līnijas spēlētājs Ingars Dude un arī nevarēs palīdzēt komandai. Visi pārējie ārzemēs spēlējošie nozīmīgie spēlētāji, ieskaitot Daini Krištopānu, Aivi Jurdžu un Jāni Pavloviču būs ierindā.

Vikštrems uzskata, ka grupas favorīti būs ukraiņi, taču latviešiem ir labas iespējas pacīnīties par pirmo vietu grupā. "Manā skatījumā favorīti grupā ir Ukraina. Pirmā vieta grupā izšķirsies starp Ukrainu un Latviju," uzsvēra treneris. "Labi, ka pirmo spēli pret ukraiņiem mēs spēlēsim izbraukumā, jo izšķirošo spēli varēsim aizvadīt savu līdzjutēju priekšā. Manuprāt, viss izšķirsies tieši pēdējā spēlē savā laukumā. Mēs zināsim, ka mums jāizdara, lai uzvarētu grupā." Tāpat Vikštrems norādīja, ka, lai arī grupas pastarītes statuss tiek atdots Kiprai, no šīs komandas arī var sagaidīt pārsteigumus kvalifikācijas turnīra gaitā. Kas attiecas uz turnīra pirmo spēli pret Grieķiju, tad Vikštrems atzina, ka savā laukumā grieķi noteikti ir jāapspēlē, taču tas nebūs vienkārši. Tāpat viņš akcentēja, ka galveno uzsvaru liks uz aizsardzību. "Grieķija ir ļoti laba komanda. Mēs nevaram apgalvot, ka mājās grieķus viegli uzvarēsim – tā būs grūta spēle. Taču uzvara mums obligāti ir jāizcīna. Vēl grūtāk pret grieķiem būs viņu laukumā," atzina Vikštrems. "Gribu pieturēties pie 6:0 aizsardzības, kas mums vislabāk arī izdodas, ko apliecināja [Eiropas čempionāta kvalifikācijas] spēles pret Slovākiju. No aizsardzības varēsim veidot arī ātros uzbrukumus. Ja ar aizsardzību tiksim galā, tad uzbrukumā problēmām nevajadzētu rasties."

Latvijas un Grieķijas izlašu spēle Dobeles sporta centrā, Tērvetes ielā 10 sāksies plkst.19.15. Tie līdzjutēji, kas nevarēs spēli vērot klātienē, var to vērot LTV7 tiešraidē. Tiešraides sākums jau no plkst.19.05.

Latvijas izlases sastāvs spēlei pret Grieķiju

Vārtsargi: Artūrs Kuģis (SV Beckdorf, Vācija), Viktors Turkupols (Jūrmalas Sports), Helmuts Tihanovs (Celtnieks Rīga).

Kreisā mala: Oskars Arājs, Nils Kreicbergs (abi – Dobeles Tenax).

Kreisie ārējie: Aivis Jurdžs (DHfK, Leipzig, Vācija), Artis Kurmēns (HK Ogre/Miandum).

Saspēles vadītāji: Austris Tuminskis (ASK/LSPA), Māris Veršakovs (SV Beckdorf), Toms Lielais (Dobeles Tenax).

Labie ārējie: Dainis Krištopāns (Meshkov Brest, Baltkrievija), Arvis Laganovskis (HK Ogre/Miandum).

Labā mala: Jānis Pavlovičs (Runar, Norvēģija), Andis Ērmanis (Dobeles Tenax).

Līnijas spēlētāji: Einārs Kiršteins (HK Herulf, Norvēģija), Egils Politers (Dobeles Tenax).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)