Banner 980x90

Lielākā daļa aptaujāto Tērvetes novada iedzīvotāju pašvaldību labprātāk redz Jelgavas novada sastāvā

Rīga, 27.aug., LETA. Aptuveni 60% no Tērvetes novada iedzīvotājiem, kas izvēlējušies piedalīties pašvaldības rīkotajās sapulcēs par plānoto administratīvi teritoriālo reformu, savu pašvaldību turpmāk labprātāk redzētu Jelgavas, nevis Dobeles novada sastāvā, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Tērvetes novads pašlaik neiztur divus likumā paredzētos novada kritērijus - iedzīvotāju skaits nesasniedz vismaz 4000 iedzīvotāju un nav ciema ar iedzīvotāju skaitu virs 2000. Neskatoties uz to, novadā rīkotas sapulces ar mērķi aptaujāt iedzīvotājus.

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem gada sākumā novadā bijuši 3339 iedzīvotāji. Domes sniegtā informācija liecina, ka aptaujā piedalījušies 113 iedzīvotāji. 93% no aptaujātajiem atbildējuši, ka novadu redz kā atsevišķu administratīvo teritoriju, ja tas jaunās reformas rezultātā būtu iespējams.

Savukārt, izvēloties starp novadiem, kuriem pievienoties, aptuveni 60% izvēlējušies Jelgavas novadu tā esošajā teritorijā, bet 30% - Dobeles novadu. Domē novērots, ka ka sapulču vietās, kuras ir tuvāk Dobeles novada robežai, vairums dalībnieku bija par pievienošanos Dobeles novadam, bet Augstkalnes, Zelmeņu un Tērvetes sapulču dalībnieki domāja, ka labāka nākotne sagaida Jelgavas novada sastāvā.

Aptuveni desmitā daļa atturējās viedokli paust.

Domē norāda, ka iedzīvotāju aptaujai bija informatīva nozīme, lai iedzīvotāju viedokli varētu paust Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai. Ministrijas izstrādātā karte paredz Tērvetes novadu pievienot Dobeles novadam, taču jau iepriekš pausts, ka Jelgavas un Tērvetes novadu pašvaldības jau ir sākušas apspriest iespējamo apvienošanos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)