Banner 980x90

LZS saglabā domes priekšsēdētāja vietnieka amatu Auces novada domē

Rīga, 14.janv., LETA. Amatu pametot līdzšinējam Auces novada domes priekšsēdētāja vietniekam Ģirtam Antem (LZS), viņa vietā ievēlēta šo pašu politisko spēku pārstāvošā Indra Špela, aģentūra LETA uzzināja domē.

Ante no amata atbrīvots pēc viņa paša iesnieguma, un lēmums domes sēdē pieņemts vienbalsīgi.

Tikpat lielā vienprātībā par domes priekšsēdētāja vietnieku ievēlēta Auces vidusskolas direktore Špela, kuru amatam izvirzījis kolēģis, Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdētājs Gints Kaminskis (LZS). Citu kandidātu amatam nav bijis, un Špelu atbalstījuši gan LZS, gan nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" deputāti.

Deputāti secinājuši, ka Špela var turpināt darbu kā skolas vadītāja un novada mēra vietniece. Domē izvērtēts, ka tas nerada interešu konfliktu, nav pretrunā ar valsts amatpersonai saistošajām ētikas normām un nekaitē valsts amatpersonas tiešo pienākumu pildīšanai.

Skolas direktore 2017.gada pašvaldības vēlēšanās bija piektā populārākā LZS deputātu kandidāte, uz piekto pozīciju sarakstā pakāpjoties no desmitās vietas.

Jau vēstīts, ka Ante domes priekšsēdētāja vietnieka amatā apstiprināts 2017.gada septembrī pēc tam, kad līdzšinējā domes priekšsēdētāja vietniece Vija Keršus (LZS), toreizējam mēram Kaminskim sākot darbu LPS vadībā, ievēlēta par domes priekšsēdētāju.

Ante vēlētāju vidū bija otrais populārākais deputāta kandidāts aiz Kaminska. Ante ir dzimis 1989.gadā, viņš ir lauksaimniecības zinātņu maģistrs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)