Banner 980x90

"Maxima X" veikala rekonstrukcijā Dobelē investēti 670 000 eiro

Rīga, 7.jūn., LETA. Mazumtirdzniecības veikalu tīkls SIA "Maxima Latvija" investējis 670 000 eiro Dobelē, Zaļajā ielā 19, esošā "Maxima X" formāta veikala rekonstrukcijā, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Būvdarbi veikalā tika sākti šā gada marta sākumā un tie kopumā ilga trīs mēnešus. Pārbūves laikā tika uzlabota ēkas energoefektivitāte, veicot fasādes siltināšanu, nomainot ēkas apdari un uzlabojot apkures sistēmu. Savukārt pārbūvējot lietus ūdens novadīšanas sistēmu, tika sakārtota zona pie veikala, kas gājēju ietves un auto ceļus pasargās no peļķu un sasalumu veidošanās lietus laikā un ziemas salā.

Vienlaikus rekonstruētajā "Maxima X" veikalā izveidota plašāka un modernāka tirdzniecības zāle, uzstādīts mūsdienīgs tirdzniecības aprīkojums, ierīkots jauns apgaismojums, plaukti, saldējamās iekārtas, kā arī uzstādītas jaunas kases.

"Maxima Latvija" operacionālā vadītāja un valdes locekle Kristīne Āboltiņa atzīmēja, ka ikdienas rimta un paradumu izmaiņu ietekmē, Dobeles veikalā tika pilnveidots preču sortiments un padarīta ērtāka klientu apkalpošanas sistēma. "Veikala rekonstrukcija ir ieguvums arī 19 darbiniekiem, jo jaunās telpas ar mūsdienīgo iekārtojumu, 406 kvadrātmetru platību un no jauna izbūvēto noliktavu zonu būs ergonomiska darba vide," uzsvēra Āboltiņa.

Kā ziņots, "Maxima Latvija" šogad veikalu tīkla paplašināšanā un rekonstrukcijā un klientu apkalpošanas sistēmas pilnveidē kopumā investēs 23 miljonus eiro. Tostarp tīkla paplašināšanā un esošo veikalu rekonstrukcijās plānots investēt 22 miljonus eiro, vairāk nekā 1,3 miljonus eiro paredzēts novirzīt pašapkalpošanās kasu tīkla attīstībā, savukārt klientu apkalpošanas sistēmas pilnveidē tiks ieguldīti aptuveni 200 000 eiro.

Kopumā "Maxima Latvija" šogad plāno rekonstruēt 15 veikalus gan Rīgā, gan reģionos, kā arī atvērt vismaz piecus jaunus dažāda formāta veikalus visā Latvijā, tostarp virkni mazā formāta "Maxima Express" koncepta veikalu, kuru atvēršanā šogad plānots investēt kopumā aptuveni 1,2 miljonus eiro. Līdz gada beigām paredzēts atvērt vēl vismaz piecus "Maxima Express" veikalus, no kuriem vienu plānots izveidot Ventspilī. Pirmais "Maxima Express" veikals tika atklāts šā gada maija beigās Merķeļa ielā Rīgā, kura izveidē kopumā ieguldīti 250 000 eiro.

Kā ziņots, "Maxima Latvija" apgrozījums pērn bija 723,054 miljoni eiro, kas ir par 4,2% vairāk nekā 2016.gadā, bet tās peļņa palielinājās 1,9 reizes, sasniedzot 23,224 miljonus eiro.

"Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V". Uzņēmuma veikalu tīklu veido četru formātu 155 tirdzniecības vietas - četri "Maxima XXX", 24 "Maxima XX", 126 "Maxima X" un viens "Maxima Express" veikals.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)