Banner 980x90

Mūžībā devies Auces novada domes deputāts Kosts Žasins

Rīga, 22.janv., LETA. 19.janvārī mūžībā aizsaukts Auces novada domes deputāts Kosts Žasins (VL-TB/LNNK), aģentūrai LETA apstiprināja novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Gita Šēfere-Šteinberga.

Žasins, ko ikdienā mēdza saukt par Kostju, dzimis 1953.gada 3.martā Žagarē Lietuvā. Kad viņam bija trīs gadi, ģimene pārcēlās uz Latviju, Imanta Sudmaļa kolhozu Bēnes rajonā. Žasins pabeidza pamatskolu Bēnē, uz kuru ceļu mēroja kājām, turp un atpakaļ sanāca desmit kilometru attālums. "Citreiz gan līdz skolai aiziet nesanāca, jo, ejot gar mežu, aizrāvās meklējot patronas. Pats ik pa reizei kā joku atcerējās, ka kādā raksturojumā pēc klases beigšanas bija rakstīts - no mājas izgāja, bet līdz skolai neatnāca," atceras pašvaldībā.

Vēlāk Žasina ģimene pārcēlās uz Penkuli un pēc tam uz Auci.

Pēc pamatskolas Žasins izmācījās par elektriķi Apguldē. Tā kā militārā tēma bija tuva jau no bērnības, iestājās un pabeidza arī Zilupes tankistu skolu, tad sekoja armijas gadi izlūkos. Pēc armijas viņš atgriezās Aucē, kur sākumā strādāja par kravas mašīnas šoferi, bet vēlāk sāka darba gaitas milicijā, kas tika pārdēvēta par Valsts policiju, kur arī nostrādāja līdz aiziešanai izdienas pensijā. Jau būdams pensijā, piekrita strādāt Vadakstē par darbmācības skolotāju, jo vēlējās nodot tālāk savas prasmes un ieinteresēt jauniešus kokapstrādē.

Pēdējās pašvaldību vēlēšanās tika ievēlēts Auces novada domē.

"Cilvēks ar plašu sirdi, kurš nebaidījās sapņot "Napoleona" sapņus un paspēja kādu no tiem arī realizēt - uzcelt māju, iemācīties ģitārspēli. Lielākais sapnis par muzeju, vietu, kur saglabāt vēsturi, arī tas tika piepildīts," atzina pašvaldībā.

Atvadīšanās no Žasina notiks 24.janvārī plkst.15 Auces kapličā.

Centrālās vēlēšanu komisijas informācija liecina, ka Žasina vietu domē varētu aizņemt SIA "Krīgeri" valdes priekšsēdētāja Marika Grīslīte, kura pēdējās pašvaldību vēlēšanās bija nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" saraksta nākamā populārākā deputātu kandidāte aiz trim domē ievēlētajiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)