Banner 980x90

Nākamgad Dobeles novada lauku ceļu pārbūvē ieguldīs piecus miljonus eiro

Jelgava, 17.nov., LETA. 2018.gadā Dobeles novadā plānots rekonstruēt piecu lauku ceļu posmus, ieguldot 5 082 989 eiro, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Lauku atbalsta dienests Dobeles novada pašvaldībai ir piešķīris Eiropas fondu līdzfinansējumu 3 950 000 eiro apmērā lauku ceļu pārbūvei uzņēmējdarbības un apdzīvotības veicināšanai lauku teritorijā. Īstenojot šo projektu, Dobeles novadā tiks pārbūvēti pieci lauku ceļi par kopējo summu 5 082 989 eiro. Būvdarbi tiks veikti no aprīļa līdz septembrim.

Šonedēļ pašvaldība parakstījusi līgumus ar būvniekiem. SIA "Union Asphalttechnik" remontēs Auru pagasta ceļu Ziņģi-Ziemeļi-Āpšēni, SIA "Ceļinieks 01" nodrošinās Jaunbērzes pagasta ceļa Buķelis-Ielejas pārbūvi, bet SIA 'Rīgas tilti" strādās Krimūnu pagastā uz ceļa Lāčgalvas-Bištēviņi. Savukārt ceļu būves firma SIA "Binders" būvdarbus veiks Bērzes un Annenieku pagastos.

Lauku ceļu būvdarbu laikā ir paredzēta pilnas ceļa seguma konstrukcijas pārbūve, tiks iztīrīti vai no jauna izbūvēti sāngrāvji, noņemts apaugums, kas kavē ūdens noteci, nomainītas nolietojušās caurtekas, kā arī veidotas lauksaimniecības tehnikai piemērotas nobrauktuves uz īpašumiem. Lauku ceļus Auru pagastā un Bērzes pagastā ir paredzēts izbūvēt ar melno segumu.

Pašvaldībā skaidroja, ka 2016.gada vasarā notika lauku uzņēmēju un novada iedzīvotāju apspriedes, kad pārbūvei tika izvirzīti tie ceļi, kuri ir prioritāri nepieciešami uzņēmējdarbības attīstībai un iedzīvotāju dzīves vides uzlabošanai lauku teritorijā. Tika ņemta vērā arī ceļu stratēģiskā nozīme, to savienojums ar kaimiņu novadiem, pagastiem un augstākas vai vienādas nozīmes ceļiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)