Banner 980x90

No krūmājiem atbrīvos Lāmu ozolus Dobeles novadā

Dobele24.lv
Dobele24.lv
Sestdien, 24.septembrī, plkst.10.30 notiks dižkoku atbrīvošanas talka Dobeles novada Krimūnu pagasta Lāmās, aģentūru LETA informēja novada Tūrisma informācijas centra vadītāja Anita Banziņa.

Viņa skaidro, ka, tuvojoties Latvijas simtgadei, aprīlī sākusies akcija "Simtgade nāk, Latvijas dižkoki atbrīvošanu gaida!". Pirmais no krūmājiem aprīlī tika atbrīvots Pakaišmuižas vecais ozols.

"Tagad ir kārta Lāmu ozoliem Krimūnu pagastā. Lāmas bija ievērojamā jurista Stērstu Andreja īpašums. Pašlaik tā ir viena no daudzajām džungļu salām Zemgales zeltīto druvu jūrā. Pavisam te ir četri dižkoki, no kuriem viens ir jau nokaltis," informēja Banziņa.

Talkā piedalīsies Ziedoņa dižkoku atbrīvošanas grupas dalībnieki, dzejnieku Elzas Stērstes un Edvarda Virzas mazmeita, rakstniece, tulkotāja Anna Žīgure, kura varēs vairāk pastāstīt par māju vēsturi. Pievienoties talkai var visi interesenti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)