Banner 980x90

No maija Auces novadā būs jauni, vienoti ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi

Rīga, 2.marts, LETA. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) šodien apstiprināja jaunus SIA "Auces komunālie pakalpojumi" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus, informē regulators.

Sākot no maija, Auces novada iedzīvotāji par ūdenssaimniecības pakalpojumiem (ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumi) maksās 2,05 eiro par kubikmetru bez pievienotās vērtībās nodokļa. Kanalizācijas pakalpojuma daļa būs 1,19 eiro, bet ūdensapgādes pakalpojuma - 0,86 eiro par kubikmetru,

Patlaban uzņēmums ūdenssaimniecības pakalpojumiem piemēro dažādus reģionālā regulatora apstiprinātos tarifus un pašvaldības noteiktās maksas Auces pilsētas, Bēnes, Lielauces, Īles pagasta, Vītiņu pagasta Vītiņu un Ķeveles ciema, Ukru pagasta Ukru un Sniķeres ciema ūdenssaimniecības pakalpojumu lietotājiem. Savukārt jaunais tarifs tiks piemērots visā Auces novadā.

Tarifu projekta izvērtēšanā SPRK komersantam pieprasīja papildu informāciju, skaidrojumus, pamatojošus dokumentus, kā arī precizētu tarifu projektu. Tādējādi regulatoram izdevās samazināt sākotnēji iesniegto ūdensapgādes pakalpojumu tarifu par 0,13 eiro par kubikmetru, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifu - par 0,04 eiro par kubikmetru.

Apstiprinātajā ūdensapgādes pakalpojumu tarifā no kopējām izmaksām (bez peļņas) 12% veido pamatlīdzekļu nolietojums, 33% - personāla izmaksas, 3% - pamatlīdzekļu uzturēšanas un remontu izmaksas, 47% - pārējās saimnieciskās darbības izmaksas, savukārt 5% - nodokļu un kredītu procentu maksājumi. Rentabilitāti tarifā komersants iekļāvis 7% apmērā.

Savukārt apstiprinātajā kanalizācijas pakalpojumu tarifā no kopējām izmaksām (bez peļņas) 20% veido pamatlīdzekļu nolietojums, 28% - personāla izmaksas, 2% - pamatlīdzekļu uzturēšanas un remontu izmaksas, 49% - pārējās saimnieciskās darbības izmaksas, bet 1% - nodokļu un kredītu procentu maksājumi. Rentabilitāti tarifā komersants nav iekļāvis.

Lai uzklausītu iedzīvotāju viedokli par komersanta iesniegto tarifu projektu, regulators 2016.gada 20.septembrī Aucē organizēja uzklausīšanas sanāksmi. Tajā piedalījās uzņēmuma pārstāvji, Auces novada pašvaldības pārstāvji, kā arī 14 ūdenssaimniecības pakalpojumu lietotāji.

"Auces komunālie pakalpojumi" reģistrēti 2014.gadā, to 100% kapitāldaļu turētāja ir Auces novada pašvaldība. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 830 146 eiro.

2015.gadā kompānija strādāja ar 1,682 miljonu eiro apgrozījumu un guva 32 874 eiro peļņu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)