Banner 980x90

No nākamā gada augs sociālās aprūpes centra "Tērvete" pakalpojumu cenas

Jelgava, 21.nov., LETA. No 2018.gada 1.janvāra pieaugs maksa par sociālās aprūpes centra "Tērvete" pakalpojumiem, lēmusi Tērvetes novada dome.

Uzturēšanās maksas pieaugums saistīts ar valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas kāpumu. Izmaiņas maksas pakalpojumu izcenojumos saistītas arī ar to, ka "Tērvete" esot dažādojusi klientiem sniedzamo pakalpojumu klāstu.

Ilgstošā sociālās aprūpes pamatpakalpojuma uzturēšanas maksa vienam klientam diennaktī no nākamā gada būs 19 eiro, kas ir par 12% vairāk nekā šogad, kad pakalpojums tiek nodrošināts par 17 eiro diennaktī. Savukārt īslaicīgā uzturēšanās SAC kļūs dārgāka par 11% - cena pieaugs no 17,5 līdz 19,5 eiro diennaktī.

Centrs ir Tērvetes novada pašvaldības iestāde un ir reģistrēta sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrā. Sociālās aprūpes centrā ir iekārtots bērnu nams un veco ļaužu pansionāts.

Jau vēstīts, ka ar 2018.gadu 1.janvāri likvidēs "Tērvetes" Bērnu nodaļu.

"Tērvete" dibināta kā veco ļaužu aprūpes centrs, un šo pakalpojumu arī attīstīsim. Demence kļūst arvien izplatītāka, arvien vairāk dzirdam par gadījumiem, kad vecāki cilvēki iziet no mājām un pazūd. Cilvēkiem ar atmiņas zudumiem nepieciešama palīdzība, mēs spējam palīdzēt un radīt atbilstošus apstākļus un aprūpi," lēmumu komentēja Tērvetes novada domes priekšsēdētāja Dace Reinika ("Mūsu mājas ir te").

Tāpat domes vadītāja pauda, ka deinstitucionalizācijas process pieprasa, lai bērniem un jauniešiem tiktu nodrošināta dzīvošana grupā līdz astoņiem cilvēkiem, ko "Tērvetē" pilnvērtīgi īstenot nevarētu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)