Banner 980x90

Par labāko Latvijas simtgades vides objektu Dobelei izvēlēta Ģirta Burvja ideja

Jelgava, 11.jūl., LETA. Dobeles novada pašvaldības konkursā par vides objekta-skulptūras izveidošanu par godu Latvijas simtgadei uzvarējusi tēlnieka Ģirta Burvja ideja "100 upes", aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Konkursā iesniegti pieci darbi, kas tika vērtēti, nezinot to autorus.

Žūrijas komisija par veiksmīgāko metu atzina Burvja ideju ar devīzi "100 upes". Autors paudis cerību, ka viņa piedāvātais risinājums tiks īstenots dzīvē.

Konkursā gan netika piešķirta pirmā godalga, un Burvis no pašvaldības saņēmis otrās vietas balvu - 2000 eiro. Valdim Majevskim par trešo vietu piešķirti 1000 eiro, bet Olga Šilova un Kristaps Gulbis tikuši pie 500 eiro veicināšanas balvām.

Jau ziņots, ka Dobeles centrā par godu Latvijas simtgadei plānots izveidot vides objektu-skulptūru. Objekts atradīsies parkā, kas piekļaujas Brīvības ielai.

Konkursa mērķis ir rast ideju un veidolu laikmetīgam, vizuāli izteiksmīgam un saturiski ietilpīgam objektam Dobeles publiskajā ārtelpā, radot oriģinālu, Dobeles, Zemgales vai Latvijas tēlam atbilstošu vietzīmi. Objektam jābūt mākslinieciski augstvērtīgam, izteiksmīgam un pilsētas kopējo tēlu bagātinošam. Tāpat noteikts, ka metam pēc apjoma jābūt tādam, ko iespējams realizēt pilsētvidē līdz 2018.gada 1.novembrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)