Banner 980x90

Pēc 16 gadu darba Kaminskis atstās Auces mēra amatu

Rīga, 18.aug., LETA. Jaunievēlētais Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis (LZS) atstās Auces novada domes priekšsēdētāja amatu, bet saglābās deputāta mandātu, aģentūrai LETA atzina politiķis.

LPS statūti nosaka, ka par tās priekšsēdi var tikt ievēlēts Latvijas pilsonis, kas ievēlēts par pašvaldības deputātu pašreizējā vai iepriekšējā sasaukumā. Vienlaikus priekšsēža amats ir algots un drīkst būt viņa vienīgais algotais amats. LPS priekšsēdētāja alga ir vienāda ar Rīgas mēram noteikto algu.

Atbilstoši informācijai pašvaldības mājaslapā Kaminskis ir Auces novada priekšsēdētājs kopš 2001.gada.

Kaminska pārstāvēta Latvijas Zemnieku savienība (LZS) šī gada pašvaldību vēlēšanās Auces novadā pārliecinoši uzvarēja, iegūstot 76,15% balsu un 12 mandātus. Savukārt nacionālā apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (VL-TB/LNNK) domē pārstāvēta ar trim deputātiem.

LZS novada domē bez Kaminska pārstāv viņa vietniece Vija Keršus, pašvaldības izpilddirektors Aldis Lerhs, kā arī Ģirts Ante, Sintija Liekniņa, Kristaps Krapauskis, Indra Špela, Māris Eihmanis, Inita Sabule, Valdis Bergmanis, Juris Ābele un Arnis Hofmanis.

LZP sarakstā lielāko balsu skaitu pašvaldību vēlēšanās saņēma Kaminskis, bet otru lielāko - Ante, bet trešo - Liekniņa.

VL-TB/LNNK domē pārstāv Gundars Freimanis, Andris Smilga un Kosts Žasins.

LETA jau vēstīja, ka piektdien LPS kongresā Kaminskis tika ievēlēts savienības priekšsēdētāja amatā. Kaminskis paralēli Auces pašvaldības vadītāja amatam līdz šim vadījis arī LPS Novadu apvienību un kopš 2013.gada bijis LPS priekšsēdētāja vietnieks.

Līdzšinējais savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis vadīja LPS kopš 1993.gada un atkārtoti uz šo amatu vairs nekandidēja.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)