Banner 980x90

Pēc sūdzības Auces vidusskolā pagarina pusdienu starpbrīžus

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv
Sākot ar otrdienu, 22.martu, Auces vidusskolā mainīs stundu un starpbrīžu laiki, starpbrīžus pusdienām pagarinot līdz 30 pašreizējo 20 minūšu vietā, aģentūrai LETA apstiprināja mācību iestādes direktore Indra Špela.

Līdz ar to no 22.marta mācības skolā sāksies par 15 minūtēm agrāk - plkst.8.15, bet astotā stunda beigsies par 15 minūtēm vēlāk - plkst.15.25.

Ministru kabineta noteikumos "Higiēnas prasības izglītības iestādēm, kas īsteno vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības, profesionālās pamatizglītības, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmas" noteikts, ka izglītības iestādēs "pusdienas organizē ne agrāk kā plkst.11 un tām paredz vismaz 30 minūšu starpbrīdi". Špela nenoliedz, ka līdz šim noteikumi pārkāpti - katrs pusdienu pārtraukums bija 20 minūšu garš. "Taču, mūsuprāt, noteikumos jānosaka dažādi laiki. Mūsu skolēniem nav jāstāv rindā, galdi jau ir uzklāti, tāpēc bērni paspēj paēst," aģentūrai pauda direktore. Viņa nezina, kas ir iesniedzis sūdzību Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD), uz kuras pamata instance arī veica pārbaudi skolā.

Arī aģentūrai LETA PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere sūdzības iesniedzēju neatklāj.

Auces vidusskolā skolēni tiek ēdināti trijās maiņās. "Pašlaik šis ir labākais risinājums, jo divās maiņās tas nebūtu iespējams. Taču domāsim, kā situāciju risināt, jo, pagarinot starpbrīžus, jādomā, kā nodarbināt skolēnus, kas konkrētajā starpbrīdī neietur pusdienās, īpaši mazākos. Pavasarī tas ir vieglāk, jo ir vieta aktivitātēm ārā, bet ziemā sarežģītāk," stāsta direktore.

Neapmierināti esot arī vidusskolēni, kuru stundu saraksts ievelkas, taču skolā plāno mainīt konsultāciju laikus - vidusskolēni varēs tās saņemt garajos starpbrīžos.

Izmaiņas stundu sarakstā gan neietekmēs skolēnu autobusu sarakstus.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)