Banner 980x90

Pētersone: Tuvākajā laikā liegumi "Dobeles dzirnavniekam" varētu tikt noņemti

Ināra Pētersone/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Ināra Pētersone/ Foto: Ieva Čīka/ LETA

Uzņēmums "Dobeles dzirnavnieks" Valsts ieņēmumu dienestam (VID) piedāvājis savu risinājumu uzliktā mantas aresta jautājumā un, tiklīdz šis piedāvājums tiks juridiski noformulēts, VID ir gatavs to operatīvi izskatīt un atcelt uzņēmumam piemērotos liegumus, piektdien, 11.martā, žurnālistiem sacīja VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Viņa norādīja, ka šo piedāvājumu atklāt viņa nav pilnvarota, to var tikai uzņēmums pats, taču pēc tā saņemšanas VID rīcība būs pēc iespējas ātrāka - ja piedāvājums tiks iesniegts darbadienas vakarā, tad jau nākamās dienas rītā tiks veiktas visas darbības, lai noņemtu liegumus, savukārt, ja piedāvājums tiks iesniegts darbadienas rītā, liegumi varētu tikt noņemti līdz vakaram.

Pagaidām "Dobeles dzirnavnieks" vēl nav VID ģenerāldirektorei pārsūdzējis piemēroto nodokļu uzrēķinu, taču Pētersone norādīja, ka, visticamāk, tas tiks pārsūdzēts.

Kā ziņots, VID veicis nodokļu uzrēķinu "Dobeles dzirnavniekam" un pieņēmis lēmumu par izpildes nodrošinājuma līdzekļu piemērošanu. Nodokļu audita rezultātā aprēķināts, ka uzņēmumam budžetā jāmaksā 1,92 miljoni eiro. "Dobeles dzirnavnieks" sola pārsūdzēt VID pieņemto lēmumu un uzsver, ka uzņēmumam nav nodokļu parādu, tie vienmēr maksāti savlaicīgi un pilnā apmērā.

Uzņēmums uzskata, ka VID nepamatoti piemērojis papildus pievienotās vērtības nodokļa (PVN) aprēķinu par atsevišķiem darījumiem, atsaucoties uz uzņēmuma piegādātāju veiktajām darbībām. Uzņēmums mudina sakārtot PVN maksāšanas kārtību.

"Esam šokēti ne tikai par nepamatoto papildus aprēķinu, bet arī veidu, kā informācija tikusi publiskota, apdraudot uzņēmuma reputāciju. Ziņas par uzņēmumam uzlikto aizliegumu, piemērojot izpildes nodrošinājuma līdzekļus (lai arī norma nosaka, ka VID ir tiesības, nevis pienākums to darīt) publiski izskanēja pirmās, savukārt mēs oficiālu lēmumu no VID saņēmām tikai pēc informācijas parādīšanās medijos," skaidroja "Dobeles dzirnavnieka" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

"Dobeles dzirnavnieks" pērn nodokļos samaksājis 1,86 miljonus eiro.

"Dobeles dzirnavnieks" ir viens no vadošajiem graudu pārstrādes uzņēmumiem Baltijas valstīs. Tā galvenie darbības virzieni ir kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.

Jau ziņots, ka 2014.gadu "Dobeles dzirnavnieks" noslēdza ar 77,6 miljonu eiro apgrozījumu, no kura 53% jeb 41,4 miljonus eiro veido eksports. Uzņēmuma peļņa 2014.gadā bija 4,06 miljoni eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)