Banner 980x90

Piedāvā iegādāties "Alfa Agro" lopbarības ražošanas un graudu pirmapstrādes kompleksu ar 3,2 miljonu eiro sākumcenu

Rīga, 17.sept., LETA. Piedāvā iegādāties maksātnespējīgās SIA "Alfa Agro" lopbarības ražošanas un graudu pirmapstrādes kompleksu ar 3,2 miljonu eiro sākumcenu, liecina publicētais paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Attiecīgais komplekss atrodas Dobelē, Spodrības ielā, un sastāv no nekustamā īpašuma - ēkām 3578 kvadrātmetru platībā, zemes 30 007 kvadrātmetru platībā un graudu pirmapstrādei, granulu un siena ķīpu ražošanai paredzētām iekārtām, tostarp kaltes (divas līnijas), katlu mājas, granulatora, graudu pieņemšanas iekārtas, graudu priekšapstrādes iekārtas, ķīpotāja, laboratorijas, svariem, kā arī citām iekārtām un inventāra. Graudaugu un lopbarības uzglabāšanas rezervuāru kopējais tilpums ir 22 043 kubikmetri un tajos vienlaicīgi var uzglabāt graudaugus vai granulas aptuveni 15 000 tonnu apmērā. Komplekss nodots ekspluatācijā 2015.gadā.

Īpašuma kā lietu kopības pārdošanas sākuma cena noteikta 3,2 miljoni eiro. Pirkuma cena ir apliekama ar pievienotās vērtības nodokli.

Ja īpašuma iegādei pieteiksies vairāk nekā viens pretendents, īpašums tiks pārdots tam, kurš piedāvās augstāko cenu. Piedāvājumus iegādāties kompleksu var iesniegt kompānijas maksātnespējas procesa administratoram Dzintaram Poplavskim līdz 2018.gada 19.oktobrim.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andrejs Savdons aģentūrai LETA sacīja, ka "Alfa Agro" lopbarības ražotnē pērnā gada nogalē izcēlās ugunsgrēks, taču apdrošinātājs uzņēmumam atteica izmaksāt apdrošināšanas samaksu, līdz ar to kompānija ir spiesta īpašumu pārdot kā lietu kopību. "Mums bija apdrošināšanas gadījums un apdrošināšanu nesaņēmām un tas mums bišķiņ izsita "ķeblīti no kājām". Pārdosim uzņēmumu un skatīsimies, kas būs jaunais īpašnieks, bet ražošanu turpināsim," viņš sacīja, piebilstot, ka labības, kā arī siena un zāles audzēšanai saskata perspektīvas.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Alfa Agro" iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga piecus mēnešus, proti, no 2017.gada 1.janvāra līdz 2017.gada 31.maijam strādāja ar 925 879 eiro apgrozījumu un 642 796 eiro zaudējumiem.

"Alfa Agro" ir reģistrēts 2013.gadā, un tā pamatkapitāls ir 3,51 miljons eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Agrario".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)