Banner 980x90

"Tenax Dobele" cīnās par Latvijas čempiona titulu handbolā

Foto: dobele.lv
Foto: dobele.lv
Latvijas čempionātā sākušās izšķirošās finālspēles par čempiona titulu. Tāpat kā pagājušajā sezonā arī šogad finālā tiekas abi spēcīgākie Latvijas klubi - "Tenax Dobele" un "Celtnieks Rīga".

Kā pilsētas informācijas portālu Dobele24.lv informēja komandas pārstāvis, sestdien, 30.aprīlī, Dobeles Sporta hallē "Tenax Dobele" pirmajā spēlē uzņēma "Celtnieks Rīga" komandu. Šo spēli tiesāt bija uzaicināts Igaunijas labākais tiesnešu pāris Martins Lillepa un Mario Kull.

Kā jau to varēja gaidīt, uz pirmo spēli abas komandas bija gatavojušās nopietni. Rīdzinieku rindās pietrūka Edgars Vadzītis, bet mājinieku - Elvijs Lazda.

Spēles sākumā, pirmajās piecās minūtēs, neviena no komandām nespēja gūt vārtus. Pirmos vārtus ar septiņu metru soda metienu guva Nils Kreicbergs, un to dubultoja Egils Politers. Visu pirmo puslaiku dobelnieki bija vadībā ar 3 - 4. vārtu pārsvaru. 25. minūtē jau panākot 15:10, bet puslaiku noslēdza ar 16:11 "Tenax" labā.

Otrā puslaika sākumā tāpat vadībā bija dobelnieki - 40.minūtē 23:19. Tad mājinieki sāka pieļaut paviršības aizsardzībā, kur glābējs nebija arī Ivars Lācis, kā arī uzbrukumā nespēja pārspēt rīdzinieku vārtu sargu Helmutu Tihonovu. To izmantoja viesi un 44. minūtē Lauris Eglītis jau panāca 22:23. Tad atkal dobelnieki tomēr sakārtoja savu spēli un atkal panāca 26:23 - sev ierasto handikapu. Spēles pēdējās minūtes norisinājās sīva cīņā ar vairākiem divu minūšu noraidījumiem, tomēr dobelnieki nospēlēja spēles galotni labāk un ar Nila Kreicberga un Anša Bilkšta vārtu guvumiem pabeidza spēli ar stabilu uzvaru - 30:25 (16:11), līdz ar to finālā līdz trīs uzvarām izvirzoties vadībā 1-0.

Vārti: Toms Lielais - 7,Kaspars Straume - 5, Ansis Bilkštis - 5(1), Ēriks Blums - 4, Egils Politers - 3, Nils Kreicbergs - 3(2), Andis Ermanis - 2, Kristaps Krivmanis - 1. Nils Mikelsons, Intars Jomants, Kristers Rihards Ozols, Jānis Zvejnieks, Renats Hovratovics, Edgars Štelfs. Vārtos - Ivars Lācis un Uldis Jansons.

Sestdien, 7.maijā, plkst.15.30 Rīgā, RTDP zālē - otrā spēle.
Svētdien, 8.maijā, plkst.17.00 Dobeles Sporta hallē - trešā spēle par Latvijas čempiona titulu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)