Banner 980x90

"Tenax" handbolisti atkal uzvar

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Pie kārtējās uzvaras "SynotTip" virslīgas handbola čempionāta spēlēs svētdien tika čempiones Dobeles "Tenax" handbolisti, kamēr Ludzas "Latgols" izcīnīja pirmo uzvaru sezonā.

"Tenax" viesos ar 35:18 (16:9) pārliecinoši apspēlēja "Jūrmalas Sportu".

Uzvarētājiem ar sešiem precīziem metieniem izcēlās Aleksandrs Krastiņš un Nils Kreicbergs, kamēr zaudētājiem rezultatīvākie ar četriem vārtiem bija Edvīns Latkovskis un Mareks Černousovs.

Savukārt "Latgols" savā laukumā ar 28:27 (18:14) pieveica "Ogre"/"Miandum".

Ludzas vienībā ar 11 vārtiem izcēlās Normunds Seņkāns, bet ogrēniešu komandā rezultatīvākais bija Artis Kurmēns, kuram astoņi precīzi raidījumi.

Turnīra līdere ir Dobeles "Tenax", kas sešās spēles nav piedzīvojusi zaudējumus un iekrājusi 12 punktus. Tāpat bez zaudējumiem cīnās ASK/LSPA komandas, kas guvusi desmit punktus piecās spēlēs.

Šīm vienībām ar sešiem punktiem seko "Celtnieks", bet pa četriem punktiem iekrājušas "Ogre"/"Miandum", "Vaiņode" un "Jūrmalas Sports", kamēr divi punkti ir Ludzas "Latgols", bet MSĢ/LAT-98 cīnās bez punktiem.

Jaunajā sezonā astoņas vīriešu komandas aizvadīs trīs apļu turnīru. MSĢ/LAT-98 komandas iegūtie tiks skaitīti kopvērtējumā, tomēr sezonas beigās tai nebūs tiesību piedalīties izslēgšanas turnīrā.

Kā zināms, Latvijas čempionāts šosezon ir ieguvis ģenerālsponsoru - sporta bāru "SynotTip".

Tikmēr dāmu virslīgā Dobeles REIR viesos ar 34:22 (20:11) pārspēja LSPA.

Dobelniecēm 11 punktus guva Laura Ņeverovska, bet mājiniecēm pieci precīzi metieni Annas Makarovas un Agnes Skabārdes rēķinā.

Citā virslīgas mačā Salaspils SS savu skatītāju priekšā ar 32:25 (17:10) pieveica Ludzas "Latgols".

Salaspils vienībā ar 11 vārtiem izcēlās Renāte Salmane, bet viešņām astoņus punktus guva Kristīne Daņiļenko.

Kopvērtējumā pašlaik pa septiņiem punktiem četrās spēlēs ir "Latgols" un Stopiņu NHK komandām, bet seši punkti ir Dobeles REIR rēķinā. Pa četriem punktiem ir Jēkabpils SS un Salaspils SS spēlētājām, bet LSPA sezonu iesākušas ar četriem zaudējumiem.

Sieviešu virslīgā šosezon startē sešas komandas. Četras komandas savulaik bijušas čempionu godā - "Latgols", LSPA, Stopiņu NHK un "Jēkabpils". Jēkabpilietes, kuras 2009. gadā kļuva par čempionēm, turnīrā atgriežas pēc ilgāka pārtraukuma.

Jaunajā sezonā sieviešu komandas aizvadīs trīs apļu turnīru, sacenšoties katra ar katru trīsreiz un kopumā regulārajā čempionātā aizvadot 21 spēli.

Izslēgšanas spēļu pusfināliem automātiski kvalificēsies regulārā turnīra divas labākās komandas, bet vienības, kas izcīnījušas no trešās līdz sestajai vietai, aizvadīs ceturtdaļfinālus, kur uzvarētājs tiks noskaidrotas divu spēļu summā. Pusfinālā, finālā un sērijā par trešo vietu cīņa ritēs līdz divām uzvarām.

Iepriekšējā sezonā finālsērijā par Latvijas čempiones titulu "Latgols" ar 2-0 uzveica LSPA handbolistes.

"Latgols" komandai par valsts čempioni pavasarī izdevās kļūt pirmo reizi kopš 2010.gada, bet kopumā Ludzas vienībai tas bija septītais tituls kopš neatkarības atjaunošanas. Tas to padarīja par titulētāko sieviešu čempionātā, jo deviņdesmitajos gados sešus titulus izcīnīja "Vārpa".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)