Banner 980x90

Sadzīves ķīmijas ražotājas "Spodrība" apgrozījums pērn samazinājies par 1,7%

Rīga, 9.maijs, LETA. Sadzīves ķīmijas ražotāja AS "Spodrība" pērn strādāja ar 3,107 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,7% mazāk nekā 2017.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa saruka par 17% un bija 98 706 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn "Spodrība" turpināja attīstīties mājķīmijas, kosmētikas un "Eco" produktu virzienos, bet galvenokārt iekšējo procesu sakārtošanā. Izvērtējot tirgus situāciju, pieņemts lēmums paaugstināt produktu cenas. Uzņēmumam izdevies ieviest jauno cenu modeli tirgū, vienlaikus noturot pārdošanas apjomu dinamiku.

Pagājušajā gadā aktīvi strādāts pie ražošanas un laboratorisko procesu izvērtēšanas un uzlabošanas, kā rezultātā "Spodrība" ir saņēmusi Vides pārraudzības valsts biroja atļauju "Ecolabel" produktu testēšanu veikt uzņēmuma laboratorijā. Tāpat pērn uzstādītas vairākas ražošanas iekārtas, kas palīdz būtiski uzlabot ražošanas kapacitāti.

Vadības ziņojumā teikts, ka 2018.gadā "Spodrība" atkārtoti piedalījās kosmētikas izstādē Itālijā, kas palīdzēja sākt sadarbību ar vairākiem ārvalstu partneriem.

Šogad "Spodrība" plāno turpināt ražošanas un laboratorisko procesu būtisku uzlabošanu, jaunu produktu izstrādi un konkurētspējas palielināšanu. Uzņēmums plāno attīstīt darbību kosmētikas jomā, paplašinot produktu sortimentu, palielināt uzņēmuma ražošanas jaudu, uzstādot papildus trīs produkcijas ražošanas reaktorus, etiķēšanas iekārtas, liftus un gatavās produkcijas noliktavas aprīkojumu.

2017.gadā "Spodrība" strādāja ar 3,16 miljonu eiro apgrozījumu un guva 118 862 eiro peļņu.

"Spodrības" pirmsākumi meklējami 1921.gadā Rīgā, savukārt 1960.gadā fabrikas ražotnes tika pārvietotas uz Dobeli. Kompānija "Spodrība" reģistrēta 1995.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 625 686,6 eiro. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Islandes pilsonis Fridriks Ingi Fridriksons.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)