Banner 980x90

Septembra vidū Dobelē notiks sanāksme par plānoto ūdens un kanalizācijas tarifa kāpumu

Rīga, 3.sept., LETA. 14.septembrī plkst.12 Dobeles novada pašvaldībā notiks uzklausīšanas sanāksme par SIA "Dobeles ūdens" ieceri paaugstināt ūdens un kanalizācijas tarifus, aģentūra LETA uzzināja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

Sanāksmē, kurā aicināti piedalīties "Dobeles ūdens" ūdenssaimniecības pakalpojumu lietotāji, uzņēmuma pārstāvis iepazīstinās ar plānotā ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifa projekta būtību un ekonomisko pamatojumu. Savukārt sanāksmes dalībniekiem būs iespēja uzdot jautājumus un izteikt savus priekšlikumus, kā arī ieteikumus par iecerēto tarifu projektu.

Tāpat iedzīvotāji var iesniegt (SPRK) savus priekšlikumus arī rakstiski un elektroniski.

Jau vēstīts, ka 2019.gada 1.janvārī varētu stāties spēkā jauni, paaugstināti SIA "Dobeles ūdens" ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifi. Kanalizācijas pakalpojumu tarifs varētu augt par 9% - no 1,5 līdz 1,64 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) par kubikmetru. Savukārt maksu par ūdeni plānots celt par 12% - no 0,97 līdz 1,09 eiro bez PVN par kubikmetru.

Pakalpojumu sniedzējs norāda, ka tarifu izmaiņas nepieciešamas, jo uzņēmums ir ieguldījis infrastruktūras attīstība, turklāt kopš iepriekšējās tarifa apstiprināšanas augušas transporta, personāla un citas izmaksas. Uzņēmuma pamatlīdzekļu bāze atjaunota, lai nodrošinātu centralizētās sadzīves kanalizācijas un ūdensapgādes pakalpojuma pieejamību mājsaimniecībām un veicinātu dzīves vides kvalitātes uzlabošanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)