Banner 980x90

Septembrī Aucē pirmo reizi notiks Baltkrievijas dienas

Jelgava, 21.aug., LETA. No 22.septembra līdz 24.septembrim Aucē pirmo reizi tiks rīkotas Baltkrievijas dienas Latvijā, aģentūru LETA informēja Auces novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Gita Šēfere-Šteinberga.

Aucē ieradīsies vairāk kā 120 Nesvižas rajona pārstāvju, lai novada iedzīvotājus un viesus plašāk iepazīstinātu ar baltkrievu kultūru un tautas daiļamata meistaru darbiem.

Apmeklētājiem būs iespēja īpašā izstādē uzzināt par uzņēmējdarbību Nesvižā un iepirkties Nesvižas rajona uzņēmēju, kā arī Latvijas un Lietuvas mājražotāju un daiļamata meistaru darinājumu tirgū.

Auces novada pašvaldība ar Nesvižas pašvaldību sadarbojas vairākus gadus. Kopīgi domājot par sadarbības paplašināšanu nākotnē, tapusi ideja par Baltkrievijas dienu pasākumu Aucē, skaidroja Šēfere-Šteinberga. "Jau pusgadu notiek aktīva gatavošanās šim nozīmīgajām notikumam, lai novada iedzīvotāji un viesi varētu iepazīties ar bagāto baltkrievu kultūru, Nesvižas uzņēmējiem, kā arī uzzināt daudz interesanta par Auces novada pašvaldības sadraudzības pilsētu, vienlaikus nodibinot jaunus kontaktus un apmeklējot plašāko amatnieku un mājražotāju rudens tirgu Aucē," viņa norādīja.

Pasākuma rīkotāji sola, ka svētku viesus pārsteigs Gorodeiskas cukurfabrikas produktu klāsts, Nesvižas maizes kombināta produkcijas piedāvājums, ziepju fabrikas produkti un citu uzņēmumu piedāvājums.

Kopā ar uzņēmējiem Aucē ieradīsies sportisti, izglītības pārstāvji, amatnieki un Nesvižas bibliotēkas pārstāvji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)