Banner 980x90

Sociālo pakalpojumu pieejamības uzlabošanai Dobeles novadā divos projektos ieguldīs 328 707 eiro

Jelgava, 30.maijs, LETA. Dobeles novada pašvaldība, īstenojot divus Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētus projektus, uzlabos sociālo pakalpojumu pieejamību novadā, lēmuši novada domes deputāti.

Īstenojot projektu "Sociālo pakalpojumu attīstība un sociālās iekļaušanas veicināšana atstumtības riskam pakļautiem iedzīvotājiem", paredzēts izremontēt novada Sociālā dienesta pakalpojuma "Atelpas brīdis" telpas, izbūvējot pandusu pie ārdurvīm. Tāpat plānota aprīkojuma iegāde vides pieejamības nodrošināšanai - paredzēts sagādāt griestu pacēlāju, dušas un tualetes ratiņus, dušas krēslu, specializēto ratiņkrēslu un citas ierīces. Iecerēts arī fizioterapijas kabineta remonts un aprīkojuma iegāde.

Projekta kopējās izmaksas ir 212 827 eiro, no kurām ERAF finansējums ir 180 903 eiro, bet Dobeles novada pašvaldības finansējums - 31 924 eiro.

Lifta izbūve un aprīkojuma iegāde vides pieejamības uzlabošanai pašvaldības grupu dzīvokļos paredzēta arī, īstenojot projektu "Sociālo pakalpojumu pieejamības un kvalitātes uzlabošana Vidusbaltijas reģionā", kura kopējās izmaksas ir 115 880 eiro, tai skaitā ERAF finansējums 98 498 eiro un pašvaldības līdzekļi 17 382 eiro apmērā.

Abu projektu īstenošanai pašvaldība aizņemsies līdzekļus Valsts kasē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)