Banner 980x90

Šogad lēmumus par izglītības tīkla optimizāciju Dobeles novadā nav plānots pieņemt

Jelgava, 22.sept., LETA. Dobeles novada dome šogad neplāno lemt par izmaiņām izglītības iestāžu tīklā, aģentūrai LETA pauda domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns (ZZS).

No nākamā mācību gada tiks reorganizēta Dobeles Kristīgā pamatskola un Dobeles sākumskola, apvienojot izglītības iestādes un izveidojot Dobeles novada sākumskolu, atgādināja domes vadītājs. Taču citur novadā izmaiņas pašlaik nav plānotas, jo pašvaldība vēlas uzklausīt Izglītības un zinātnes ministrijas viedokli.

Novada mazākajā skolā - Krimūnu sākumskolā - šogad uzņemti četri pirmklasnieki, liecina izglītības iestādes publiskotā informācija. Lai arī skolēnu skaits ir neliels, Spridzāns uzsver, ka izglītības iestādē ir arī pirmsskolas izglītības grupas.

"Mēs nevaram ietekmēt vecāku izvēli. Ja skolā mācās brālis un māsa, kad brālis turpina mācības citā skolā pēc 6.klases, arī jaunākais bērns no skolas tiek izņemts," piebilda domes priekšsēdētājs.

Pašvaldība, plānojot skolu tīklu, nevēloties pieņemt pārsteidzīgus lēmumus.

"Jāskatās, kādas funkcijas skola pilda konkrētajā pagastā un teritorijā," uzskata domes priekšsēdētājs.

Jau vēstīts, ka ar 2018.gada 1.septembri Dobeles Kristīgā pamatskola tiks reorganizēta, apvienojot to ar Dobeles sākumskolu un izveidojot jaunu pašvaldības vispārējās izglītības iestādi - Dobeles novada sākumskolu. Paredzēts, ka jaunā skola būs Kristīgās pamatskolas telpās.

Līdz ar reorganizāciju Dobeles 1.vidusskolai ar 2018.gada 1.septembri būs jānodrošina divas vispārējās izglītības vidusskolas programmas, kā arī jānodrošina ar vietām visi reorganizēto izglītības iestāžu izglītojamie pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības programmās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)