Banner 980x90

"Swedbank" piešķīrusi 3,5 miljonu eiro kredītu graudu pārstrādes uzņēmumam "Dobeles dzirnavnieks"

Rīga, 15.feb., LETA. "Swedbank" piešķīrusi 3,5 miljonu eiro kredītu graudu pārstrādes uzņēmumam "Dobeles dzirnavnieks", aģentūrai LETA pavēstīja bankas mediju attiecību vadītāja Kristīne Jakubovska.

Viņa informēja, ka "Dobeles dzirnavnieks", lai uzlabotu graudu pieņemšanu, uzglabāšanu un pārstrādi, 2018.gadā plāno uzbūvēt 15 jaunus graudu uzglabāšanas torņus un izveidot kalti.

Jakubovska norādīja, ka uzņēmumā pašlaik ir divi elevatori un pieci graudu uzglabāšanas torņi ar kopējo kapacitāti 160 tūkstoši tonnu. Plānotais projekts paredz 12 jaunu graudu torņu būvniecību, kuru kopējā uzglabāšanas jauda būs 54 tūkstoši tonnu, trīs mitro graudu torņu būvniecību, kuru kopējā uzglabāšanas jauda būs 10 tūkstoši tonnu, kā arī jaunas graudu kaltes izbūvi. Tādējādi plānots palielināt ne tikai graudu uzglabāšanas jaudu, bet arī par aptuveni 30% efektivizēt graudu pieņemšanas procesu, kas aktīvākajā kulšanas sezonā nozīmē mazākas rindas un ātrāku izbēršanos zemniekiem.

Graudu uzglabāšanas torņu projekta investīcijas ir aptuveni 4,1 miljons eiro, tostarp "Swedbank" piešķīrusi aizdevumu 3,5 miljonu eiro apmērā. Papildus tam "Dobeles dzirnavnieks" iesniedzis projektu Eiropas Savienības fondu līdzfinansējuma saņemšanai, kā arī ieguldīs paša uzņēmuma līdzekļus. Kopējās investīcijas projektos, kas saistīti ar graudu pieņemšanu, pirmapstrādi un uzglabāšanu 2018.gada laikā plānotas līdz astoņiem miljoniem eiro.

"Pateicoties esošo ražotņu modernizācijai, jaunu ražotņu izveidei un efektīvai noieta tirgu apgūšanai, pēdējo gadu laikā esam dinamiski audzējuši graudu pārstrādes apmērus. Paredzam, ka šogad pārstrādāsim vairāk nekā 250 tūkstošus tonnu graudu. Tāpēc turpinām uzlabot graudu pieņemšanas, uzglabāšanas un pirmsapstrādes procesus, jo efektīva kvalitatīvu izejvielu nodrošināšana ir mūsu ražošanas pamats," sacīja "Dobeles dzirnavnieka" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.  

"Dobeles dzirnavnieks" 2017.gadā sadarbojās ar 660 graudu piegādātājiem, no kuriem 95% bija vietējie lauksaimnieki. 

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Dobeles dzirnavnieks" 2016.gadā strādāja ar 89,771 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 8,9% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 2,4 reizes - līdz 2,713 miljoniem eiro.

"Dobeles dzirnavnieks" ir reģistrēts 1991.gadā, un tā apmaksātais pamatkapitāls ir 3,78 miljoni eiro. "Dobeles dzirnavnieka" galvenie darbības virzieni ir visa veida kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)