Banner 980x90

"Swedbank" piešķīrusi "Dobeles dzirnavniekam" aizdevumu 24,49 miljonu eiro apmērā

Rīga, 28.maijs, LETA. "Swedbank" piešķirs aizdevumu graudu pārstrādes uzņēmumam "Dobeles dzirnavnieks" 24,49 miljonu eiro apmērā, aģentūrai LETA pavēstīja "Swedbank" mediju attiecību vadītājs Jānis Krops.

Viņš norādīja, ka "Dobeles dzirnavnieks" šajā un nākamajā gadā jaunās ražotnēs plāno investēt kopumā 32 miljonus eiro, tostarp lielāko daļu no minētajiem līdzekļiem jeb 24,491 miljonu eiro veidos "Swedbank" aizdevums. Līdzekļus uzņēmums iegulda, lai izveidotu Baltijā lielāko un modernāko bioloģisko graudu pilna cikla pārstrādes infrastruktūru un investētu inovatīvas pastas ražotnes atklāšanā.

Krops minēja, ka abu vērienīgo projektu realizēšana būtiski kāpinās "Dobeles dzirnavnieka" ražošanas jaudu un sniegs iespēju paplašināt uzņēmuma produktu sortimentu, radot augstas pievienotās vērtības produktus, kas palielinās konkurētspēju ārvalstu tirgos.

"Mūsu mērķis ir iezīmēt Latviju pasaules kartē kā vietu, kur tiek ražoti īpaši kvalitatīvi pārtikas produkti ar augstu pievienoto vērtību. Šo nozīmīgo projektu realizēšanas uzsākšana iezīmē jauna attīstības posma sākumu, kas pavērs nebijušas iespējas gan "Dobeles dzirnavniekam" un mūsu darbiniekiem, gan Latvijas pārtikas pārstrādes nozarei kopumā. Bioloģiskā lauksaimniecība ir Latvijas zemnieku un uzņēmēju iespēja iekarot savu vietu globālajā tirgū, jo šī ir strauji augoša un vēl neaptverta niša. Turklāt BIO graudu nozares attīstība un ražošanas pieaugums būtiski palielinās nozares ilgtermiņa ienesīgumu un pozitīvi ietekmēs arī pārējās bioloģiskās lauksaimniecības apakšnozares, piemēram, BIO lopkopību un BIO piensaimniecību, kuru izaugsmi līdz šim kavējusi sertificētas bioloģiskās barības nepietiekamā pieejamība," sacīja "Dobeles dzirnavnieka" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

Kompānijā arī atzīmēja, ka šobrīd no kopējās Latvijā izaudzētā bioloģisko graudu apmēra tikai 10-15% tiek pārstrādāti un nonāk pie patērētājiem kā sertificēta bioloģiskā produkcija, taču, pateicoties "Dobeles dzirnavnieka" investīcijām, šo īpatsvaru būs iespējams palielināt līdz 50%.

Savukārt "Swedbank" Uzņēmumu pārvaldes vadītāja Ieva Vīgante norādīja, ka banka ar "Dobeles dzirnavnieku" sadarbojas vairāk nekā 10 gadu un šajā laikā aizdevumos kompānijai izsniegti vairāk nekā 80 miljoni eiro. "Vēlam veiksmi jaunajiem projektiem, jo tieši šāda pieeja - pilna ražošanas cikla nodrošināšana bioloģiskajiem pārtikas produktiem, garantēs izcilu kvalitāti un augstu pievienoto vērtību patērētājiem visos tirgos," viņa sacīja.

Minēto "Dobeles dzirnavnieka" projektu sadarbībā ar Zemkopības ministriju un Lauku atbalsta dienestu līdzfinansē Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai (ELFLA) Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākuma "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē" ietvaros.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Dobeles dzirnavnieka" apgrozījums 2017.gadā bija 113,722 miljoni eiro, kas ir par 26,7% vairāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 53,9% un sasniedza 4,174 miljonus eiro. Kompānijas 2018.gada finanšu rezultāti vēl nav publiskoti.

"Dobeles dzirnavnieks" ir reģistrēts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 3,818 miljoni eiro. Kompānijas lielākais akcionārs ir Igaunijas "Tartu Mill". "Dobeles dzirnavnieka" galvenie darbības virzieni ir visa veida kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)