Banner 980x90

Tērvetē aizvadīti Zemgaļu svētki 

Foto: tervetesnovads.lv
Foto: tervetesnovads.lv
13.gadu pēc kārtas Tērvetē tika aizvadīti Zemgaļu svētki. Šajā gadā svētku tēma bija – Seno rotu un apģērbu izgatavošanas un nēsāšanas tradīcijas Baltijā dzelzs laikmetā.

Kā pilsētas informācijas portāls Dobele24.lv uzzināja Tērvetes novada pašvaldībā, tradicionāli svētkos abas dienas bija iespēja apmeklēt mājražotāju un amatnieku tirdziņu, baudīt  Latvijas dziesminieku koncertprogrammu "Tēva dubļi sidraboti". Ar lielu interesi skatītāji piedalījās Celma bungu gatavošanas darbnīcā.  Par Baltijas reģiona tautu apģērba nēsāšanas tradīcijām stāstīja Santa Jansone sadarbībā ar rekonstrukcijas un eksperimentālās arheoloģijas kopas "Senzemes" biedriem. Interesi raisīja Baltu maztautu un Livonijas bruņinieku turnīrs, kam sekoja bungu grupas koncerts.  Svētku jaunākie dalībnieki labprāt iemēģināja roku arī loka šaušanā.

Otrajā dienā bija lieliska iespēja noskatīties  uzbrukumu Tērvetes pilij, kam sekoja svētku noslēgums.

Svētku dalībnieki: Latvija: Tērvetes zemgaļi, Heiligenberg, Senzeme, Baltava, Komturia Riga, Excalibur, Senā vides darbnīca, Upmale, Baltic-Snakes, Excercitus Rigensis, Comturia Vinda, Moonlight dancers, Laiva, Ceļteka, Pelestaka; Lietuva: "Leitgiris"

Svētkus organizēja: Biedrība "Latviešu karavīrs".

Svētkus atbalstīja: Zemgales plānošanas reģions, Tērvetes novada dome, AS "Latvijas valsts meži", SIA "Lielķēniņš".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)