Banner 980x90

Tērvetē svinēs Zemgaļu svētkus

Ventspils, 8.aug., LETA. Šīs nedēļas nogalē, 12.augustā un 13.augustā, Tērvetē jau 14.reizi norisināsies Zemgaļu svētki, aģentūru LETA informēja pasākuma organizators Normunds Jērums.

Svētki norisināsies 12.gadsimta Tērvetes koka pils pagalmā un blakus esošajā estrādē. Šī gada svētku tēma – 730 gadi, kopš norisinājās Garozas kauja, kas bija viena no lielākajām kaujām Ziemeļu krusta karos starp zemgaļiem un Livonijas ordeni.

Zemgaļu svētki 12.augustā sāksies ar gājienu no Tērvetes pils uz estrādi, kur plkst.13 notiks svētku atklāšana un tautas mūzikas koncerts. Plkst.17 sāksies Latvijas dziesminieku koncertprogramma, kurā uzstāsies Ieva Akuratere, Leons Sējāns, Matīss Akuraters un "Austrasbērni" – komponists Uldis Ozols, Daina Ozola un Matīss Ozols. Gan estrādē, gan pils pagalmā norisināsies svētku tirgus.

Tērvetes pils pagalmā, seno laiku apmetnē, būs uzslietas senlaicīgas teltis cīnītājiem un amatniekiem. Tur tiks demonstrēts 9.-13.gadsimta dzīvesveids, rādot amatu prasmes, iepazīstinot ar seno apģērbu un rotu izgatavošanas un nēsāšanas tradīcijām.

Sestdien norisināsies baltu maztautu un Livonijas bruņinieku turnīrs, loka šaušanas turnīrs un Garozas kaujas rekonstrukcija, bet svētdien - bruņinieku cīņu paraugdemonstrējumi un uzbrukuma Tērvetes koka pilij imitācija.

Apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt šaušanu ar loku un piedalīties konkursā "Zemgaļi senatnē". Paredzētas arī aktivitātes bērniem. Būs iespējams apskatīt trušus, kazas, tītarus, pīles, zosis, nutrijas un vistas ar cālīšiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)