Banner 980x90

Tērvetei jauna un unikāla ainava 

Tervete.lv
Tervete.lv

Piektdiena, 16.oktobris, Tērvetei bija vēsturiski nozīmīga diena, jo iegūta jauna ainava, kas lieliski iederas Latvijas Valsts mežu Tērvetes dabas parka koptēlā.

Tērvetes dabas parka projektu vadītajs Normunds Namnieks jau iepriekš Tērvetes novada domes informatīvajam izdevumam "Laikam līdzi" bija paudis viedokli, ka līdzvērtīgu parku pieredze pasaulē bija rosinājusi ideju par koka tilta izbūvi gājējiem pāri ceļa braucamajai daļai, pilsētas informācijas portāls Dobele24.lv uzzināja Tērvetes novada pašvaldībā.

Ideju autori gan atzīst, ka koka gājēju tilts nav īpaši populārs Latvijā, šobrīd tik apjomīgs tas ir pirmais. Vienlaikus pārdomāti un pareizi izvēlēti tilta būves materiāli, kā pamatā ir koks, ļaus arī zinātniski gūt informāciju par koku, par tā fiziskajām un ķīmiskajām īpašībām, gūt argumentus par labu koka pielietojumam, lai koka tiltus popularizētu.

Iepriekš teiktais lieliski sasaucas ar Latvijas Valsts mežu Tērvetes dabas parka būtību – unikāls, vienmēr aktīvs, izziņu veicinošs, jaunām idejām atvērts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)