Banner 980x90

Tērvetes novada domes priekšsēdētāja: Vecāki iespējamo izglītības reformu uztver bez satraukuma

Jelgava, 10.janv., LETA. Tērvetes novada bērnu vecāki jau ir piedzīvojuši izglītības iestāžu reorganizāciju un arī iespējamo reformu uztver bez satraukuma, intervijā aģentūrai LETA pauda novada domes priekšsēdētāja Dace Reinika ("Mūsu mājas ir te").

Straujās depopulācijas un nepietiekamā vidusskolēnu skaita dēļ Tērvetes novada Augstkalnes vidusskolu pētījumā par optimāla skolu tīkla izveidi ieteikts reorganizēt par pamatskolu. Pētījuma autori paredz, ka vidusskolēni mācības turpinās Dobelē, līdz kurai ir apmēram 29 minūšu brauciens pa asfaltētu ceļu.

Reinika gan apšauba, ka skolēni reformas gadījumā mācības varētu turpināt Dobelē.

"Augstkalnes bērni brauc uz Jelgavas pusi, piemēram, uz Jelgavas Spīdolas ģimnāziju, nebrauc uz Dobeli. Mums no divām pusēm ir skolas, kas atrodas 25 kilometru attālumā, un nav plānots, ka pierobežai būs atlaides vai atrunas saistībā ar nepietiekamu skolēnu skaitu un mums atļaus strādāt. Bet viss pašlaik ir runāšanas līmenī," domes priekšsēdētāja skaidroja, ka skaidrības par iespējamām pārmaiņām joprojām nav.

Reinika stāstīja, ka, jau savā pirmajā sasaukumā domē viņai bija jāpieņem nepopulārs lēmums saistībā ar skolu reorganizāciju, jo tolaik darbojās četras izglītības iestādes ar 300 bērniem, bet tagad novadā ir divas izglītības iestādes un nepilni 300 skolēni.

"Skola nevar pastāvēt ar 28 skolēniem līdz devītajai klasei, ja četru kilometru attālumā ir vēl viena skola. Sabiedrība gaidīja šo lēmumu, jo viņi saprata, ka tā nebija racionālu līdzekļu izlietošana, ja autobuss, vedot skolēnus uz vienu skolu, pabrauc garām otrai," pārmaiņu iemeslu skaidroja domes priekšsēdētāja.

Arī iespējamās pārmaiņas Augstkalnes vidusskolas darbā vecāki uzņemot bez satraukuma.

"Satraukuma nav, jo tas vairs nav pamatskolas vecums. Protams, jauki ir atstāt bērnu mājās arī vidusskolas posmā, bet noteikumu izpildīšanai vidusskolas posmā no citurienes mēs bērnu paņemt nevaram, tikai no pašas skolas," klāstīja Reinika.

Visa intervija ar Reiniku lasāma aģentūras LETA mājaslapas sadaļā "LETA+" (http://www.leta.lv/plus/133EC891-61AF-FBAF-894F-071E4F897A10/ ).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)