Banner 980x90

Tērvetes novada pašvaldība plāno bezdeficīta budžetu

Jelgava, 9.janv., LETA. Tērvetes novada pašvaldības 2018.gada budžetu plānots apstiprināt bez deficīta, aģentūrai LETA intervijā pastāstīja novada domes priekšsēdētāja Dace Reinika ("Mūsu mājas ir te").

Kopējā novada pašvaldības budžeta summa ar sociālās aprūpes centra (SAC) "Tērvete" budžetu plānota nepilnu piecu miljonu eiro apmērā, aprūpes centra daļa ir apmēram 1 400 000 eiro.

Iecerēts, ka ieņēmumu daļa palielināsies par apmēram 150 000 eiro jeb 4%. Izdevumus pašvaldība paredz atbilstoši ieņēmumiem, veidojot bezdeficīta budžetu.

"Kā vienmēr, viena no mūsu prioritātēm ir izglītība. Šajā jomā mēs daudz esam izdarījuši, bet turpinām strādāt ar infrastruktūras sakārtošanu skolās un pirmsskolas izglītības grupās, līdzfinansējam daudzus pulciņus un nodarbības bērniem," vienu no prioritātēm šogad ieskicēja Reinika.

Savukārt ceļu sakārtošanai pašvaldība iesaistījusies Eiropas fondu līdzekļu apgūšanā, un grants ceļu labošanai būs pieejami 1 230 000 eiro. Apmēram 10% ir pašvaldības līdzfinansējums.

"Sociālajā darbā plānojam turēties apmēram 2017.gada rāmjos. Atbilstoši Labklājības ministrijas ieteikumiem pārskatām saistošos noteikumus, vairākus noteikumus apvienojot vienos, lai cilvēkiem būtu vieglāk saprast, kādam pakalpojumam, pabalstam iespējams pieteikties, kādas summas ir pieejamas," stāstīja domes priekšsēdētāja.

Novadā plānots ieviest jaunus pabalstus daudzbērnu ģimenēm, bērniem, kas sāks skolas gaitas.

Visa intervija ar Reiniku lasāma aģentūras LETA mājaslapas sadaļā "LETA+" (http://www.leta.lv/plus/133EC891-61AF-FBAF-894F-071E4F897A10/ ).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)