Banner 980x90

Tūristu piesaistei Auces novadā plāno muižu sakopšanu un dabas taku veidošanu

Jelgava, 6.dec., LETA. Līdz 2018.gada 1.janvārim Auces novadā notiek Auces novada tūrisma attīstības koncepcijas 2018.-2023.gadam sabiedriskā apspriede, kuras rīcības plānā ietverta arī muižu sakopšana un dabas taku izveidošanu, liecina pašvaldības publiskotais dokuments.

Tūrisma attīstības koncepcijas vīzija vēstī, ka Auces novads ir atpazīstams kultūras, tūrisma un aktīvās atpūtas galamērķis, kas balstās uz plānveidīgu un ilgtspējīgu tūrisma attīstību, sakārtotu tūrisma infrastruktūru un kvalitatīviem tūrisma pakalpojumiem un piedāvājumu visa gada garumā, saglabājot dabas un kultūrvēsturiskā mantojuma vērtības, kā arī radot pievilcīgu dzīvi novada iedzīvotājiem un viesiem.

Koncepcijas rīcības plānā iestrādātas ieceres esošo tūrisma produktu saglabāšanai un jaunu radīšanai.

Tostarp pašvaldībā sadarbībā ar ēku īpašniekiem un apsaimniekotājiem plāno sakopt muižas un to parkus, dievnamus. Savukārt Ķeveles avotus plānots padarīt par vienu no galvenajām atpūtas vietām novadā, bet Spārnu masīvā iecerēts izveidot riteņbraucēju, soļotāju un orientieristu takas, kur varētu notikt vietējā un starptautiskā līmeņa sporta un tūrisma pasākumi.

Kā jaunumus novadā plānots attīstīt atpūtas zonu Vecauces pils parkā, peldošo pirti Lielauces ezerā, ēdnīcu Auces centrā, izstrādāt jaunus lauku tūrisma pakalpojumus.

Lai piesaistītu tūristus, paredzēta arī ceļa zīmju un informatīvo stendu uzstādīšana, sakārtot ceļu infrastruktūru un sakārtot vai nojaukt vidi degradējušus objektus. Plānoti arī dažādi informatīvi un mārketinga pasākumi.

Auces novada tūrisma attīstības koncepcijas mērķis ir noteikt, kādas prioritātes jāizvirza un kādi uzdevumi jārealizē, lai turpmāko piecu gadu laikā nostiprinātu tūrisma nozares attīstību. Dokumentā minētos pasākumus paredzēts īstenot, sadarbojoties visām ieinteresētajām pusēm, tostarp pašvaldībai, valsts un pašvaldības iestādēm, uzņēmējiem, sabiedriskajām organizācijām, iedzīvotājiem. Ar koncepciju var iepazīties novada pašvaldībā un pagastos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)